Кои са най-освежаващите напитки в лятната жега?

най-освежаващите напитки в лятната жега
Човек чака лятото с голямо нетърпение, а когато то най-накрая е тук, започваме да се оплакваме, че е твърде горещо, че жегата ни изтощава и че искаме малко прохлада. Такава е човешката природа - винаги търсим баланс и хармония. Нека видим как можем да се освежим през лятото с няколко приятни и разхлаждащи напитки и които са тези от тях, които ще ни оставят най-освежени:


1. Домашна лимонада

Нужен е прясно изцеден лимонов сок, който малко да поразредим със студена минерална вода. Добре е да го прецедим за да е по-приятен за пиене. Вътре добавете листа от мента. Оставете напитката в хладилника и я оставете там докато не дойде момент да я пиете сами или в приятна компания в горещия летен следобед. Може да добавите и кубчета лед за да бъде по-освежаващо.


2. Лимонада от краставица

Изцедете сока на няколко броя лайм, добавете сока на една изцедена краставица (без кората), а накрая прецедете напитката за да не стои твърде гъста като пюре. Пуснете вътре няколко резенчета краставица и няколко листа от мента. Добавете и малко студена минерална вода. Оставете в хладилника и извадете преди консумация.


3. Коктейл от горски плодове

Изцедете сока на малко горски плодове и череши. Прецедете, добавете малко студена минерална вода за да увеличите количеството. Подходящо е да добавите и малко количество алкохол, например водка. Така ще получите доста интересен и сполучлив коктейл, но гледайте алкохолът да е не повече от 20 - 25 грама за да бъде само като акцент.


4. Чай и сок

Първо сварете кана с плодов чай праскова, а след това изцедете сока на няколко праскови. Охладете чая и го смесете с прасковения сок. Ще се получи силен и свеж аромат. Оставете напитката в хладилника, а преди да поднесете на вашите гости и приятели поставете няколко кубчета с лед в съда с напитката. Бихте могли да импровизирате с малко алкохол - около 20 - 25 грама за чаша е достатъчно.


5. Енергизираща напитка

Ако искате да си направите лятна енергизираща напитка, тогава сварете една кана чай от джинджър. След като го охладите можете да го смесите на вкус със сок от портокали и ананаси. Тази напитка ще бъде доста стимулираща и повдигаща духа на всяко ваше домашно парти. Преди да поднесете на гостите си, оставете напитката в хладилника за да се охлади, а след това добавете във всяка чаша по няколко кубчета лед.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар