Напитки, които ще ви помогнат да заспите

Напитки, които ще ви помогнат да заспите
Това което човек яде или пие може да има ефект върху качеството на съня. Този ефект може да бъде както положителен, така и отрицателен, в зависимост от съставките на самата напитка. Някои от тези напитки са добре познати на всеки, но други доста ще ви изненадат.


1. Мляко

Млякото е едно от най-добре познатите в нашата култура средства за добър сън. Не случайно много майки обичат да дават на децата си по чаша топло мляко вечер преди лягане. Тази напитка обаче, далеч не е запазена само за децата. Много възрастни също обичат да си пийват по чаша мляко преди лягане. Тайната на млякото се крие във вещество, което се нарича триптофан. То стимулира лесното заспиване и благоприятства дълбокия и спокоен нощен сън.

2. Липов чай

Чаят от липа е доста ценен заради своя изтънчен и отпускащ аромат. Всъщност в някои общества това се счита за една от най-изисканите напитки. И докато изискаността няма да ви помогне да заспите, чаят съдържа етерични масла, които ще ви отпуснат и ще ви понесат през страната на сънищата.

3. Чай от лайка

Чаят от лайка има ясно изразени противовъзпалителни свойства. Важно е обаче да се знае, че той е чудесно средство не само за лечение на болно гърло, но също така и за добър нощен сън. Лайката отпуска нервната система и кара тялото да се унесе по-лесно и без да чакате дълго.

4. Чай от маточина

Чаят от маточина успокоява нервите и отпуска. Ако вечерта изпиете чаша от тази приятна напитка с нежен цитрусов аромат, то сънят няма да ви кара да го чакате дълго. Маточината отпуска нервната система, успокоява стреса и помага да спите по-пълноценно през нощта. Това разбира се, ще ви помогне да се събудите освежени и отпочинали.

5. Чиста кокосова вода

Малцина знаят това, но обикновената кокосова вода (или кокосово мляко) съдържа големи количества калий и магнезий, които могат да успокоят мускулите и да създадат приятно усещане, че се избавяте от стреса и напрежението. Това от своя страна ще ви помогне и да заспите по-лесно и бързо. Освен това, кокосовата вода съдържа доста голямо количество витамин В, което е още един фактор за намаляване на стреса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар