Преса за коса - видове покрития

преси за коса
Когато тръгнете да избирате преса за коса ще срещнете такова огромно разнообразие от видове и модели, че можете да се объркате. Коя е най-подходящата преса за вас? С какво покритие трябва да бъде? Това са два от основните въпроса, на които трябва да си отговорите преди да направите покупката.

Как да изберем преса за коса?


Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите е типът на косата ви. Дали косъмът ви е тънък, или пък е дебел. В първия случай е добре да се насочите към уред, който не нагрява до голяма температура. Все пак нали не желаете да си изгорите косата?

От друга страна при жените с дебел косъм и гъста коса ще е нужно пресата да достига по-висока температура, за да изправи косата отлично. Може би най-удачният избор е да си вземете уред с цифров дисплей, който ви позволява да регулирате температурата както пожелаете.

След като разгледахме типа коса е ред да обърнем и внимание на разнообразието от покрития, които се предлагат на пазара.

1. Метално покритие
Това е най-евтиният вариант и както можете да предположите цената определя и качеството. Метаните пластини се нагряват неравномерно и имат способността да изгарят косъма в пъти повече от другите видове. 

2. Керамично покритие
За загряването на този вид преса ще ви е необходимо малко повече време, но за сметка на това плочите се нагряват равномерно и се плъзгат гладко по косата. Керамичното покритие е много по-полезно за косата и определено щади косъма.

3. Турмалиново покритие
То се нанася върху керамичното. Тази комбинация е много удачен избор за вашата преса за коса. Пластините се нагряват много бързо и поддържат равномерно температурата. Имат способността да затварят косъма и така да го предпазват от загуба на влага.

4. Тефлоново покритие
И този вид се нанася върху керамични плочи. Пресата за коса отново се нагрява много бързо. Тефлонът позволява да се оформят бързо и лесно различни видове прически, а косъмът не залепва по плочките на уреда.

5. Йонно-керамично покритие
Ако се насочите към такъв уред, ще се радвате на преса, която предпазва косата ви от отрицателно заредените частици. Тя няма да се наелектризира повече и едновременно с това ще е идеално изгладена и права.

6. Мраморно-керамично покритие
Тази необичайна комбинация защитава косата ви от изсушаване и изгаряне. При нея керамичния слой изравнява и изправя косъма, а мраморният поглъща остатъчната топлина. Така косата ви загубва в пъти по-малко влага от обичайното.

Надяваме се да сме ви били полезни с тази информация и да сме ви помогнали в избора на преса за коса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар