Какъв крем за около очите да изберете на 30?

крем за около очите
За повечето жени е трудно да преценят какви продукти за лице да използват според възрастта. Това е така, защото без съмнение годините минават за всеки по различен начин, като водещ фактор за това е начинът на живот, а до известна степен и генетичният фактор. Има жени, които може да получат първите си бръчици още през ранните 20, а друга да имат порцеланова кожа и на 50. В допълнение, има периоди в живота, които са дори още по-объркващи и много жени не знаят каква козметика да използват тогава.


Такава възраст за повечето жени е 30 години. В този момент обикновено се появяват големи различия между хората. Някой все още пазят детинското си излъчване и момичешки блясък, а други са в редиците на средната възраст. Няма да е преувеличено ако кажем, че две 30 годишни жени биха могли да имат визуално толкова голяма разлика, че да ги помислите за майка и дъщеря.


Причините за това са много: наличието на стресираща професия, неправилното хранене, липсата на двигателна активност, консумацията на алкохол и цигари, консумацията на твърде много кафе и други подобни могат значително да бутнат стрелката на времето в посока напред.


Освен това, много е важно и да се използва качествена козметика. Тя няма да свърши чудеса, но ще помогне значително. Тук обаче трябва да се справим с една дилема: каква козметика да използваме на 30 години?


Факт е, че много жени използват на тази възраст твърде силни козметични продукти, които вместо да помогнат на кожата да функционира по-добре, по-скоро я изтощават и състаряват. И другата крайност е също възможна - жени, за чиято кожа е нужна повече грижа не използват никаква козметика или съвсем слаби продукти.


Кое е идеалното решение?


Ако се фокусираме за кожата около очите, трябва да започнем с това, че някои продукти съдържат слънцезащитен фактор. Винаги е добре да се спрете на такъв крем, защото грижата за тънката и чувствителна кожа около очите започва със защита от слънцето и неговото вредно въздействие.


След като сте открили продукти, които предлагат слънцезащита, то помислете за нещо, което съдържа съставки от типа на арганово масло и витамин А, които ще ревитализират кожата ви и ще се погрижат да забавят за дълго появата на първите бръчици. Хубавото е, че дори и вече да имате бръчици в зоната около очите, аргановото масло и витамин А ще спомогнат производството на колаген и ще обърнат тези процеси във ваша полза.


Добре е да изберете продукт с охлаждащ ефект, защото това създава приятно чувства в кожата и ще ви накара да го използвате с желание, което от своя страна ще ви помогне да не забравяте да го ползвате всеки ден.


А защо поставяме акцент на кожата около очите?


Причината да поставим акцент върху зоната около очите е, че тази част на лицето е първата, която започва да издава своята възраст. Причината е, че там кожата е най-тънка и се повлиява най-лесно от въздействието на околната среда. Ето защо именно кожата около очите има толкова голяма нужда от грижи и внимание.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар