Как да използваме правилно машата за коса

Винаги прическите с красиви къдрици се забелязват от далече. Най-лесният начин да се сдобиете с тях е с помощта на маши за коса. Разнообразието от този вид уреди е голямо, но за жалост не всички са сполучливи и дамите остават разочаровани от покупката си.

Качеството на машата за коса е от първостепенна важност, но освен него има и други тънкости при използването й, които трябва да знаем. Те могат да голяма степен да предопределят крайния резултат и дълготрайността на прическата.

маши за коса


1. Къдрете винаги на суха коса
Голяма грешка е да използвате маша за коса, докато косата ви е мокра или дори още влажна. Високата температура на уреда изсмуква влагата от косъма и го прави сух и късащ се. Погрижете се да изсушите добре косата си и чак тогава да прибегнете до къдрене.

2. Предпазни средства
Колкото и скъп и качествен уред да имате, той в някаква степен уврежда косата. За да намалите негативното му влияние, трябва да използвате препарати с термо защита, които да нанесете по цялата дължина на косъма. 

3. Разресване
Всички занаят, че косата трябва да се раздели на кичури с малка големина, за да бъде по-лесно накъдрена. Грешката, която правят жените тук е, че не разресват поотделно кичура. Използвайте гребен, за да подредите косата и да премахнете заплитанията.

4. Подходяща температура
Качествените маши за коса ви дават възможност сами да изберете най-подходящата температура за вас. Различният тип коса изисква и различен подход и вие трябва да се съобразите с това. Ако имате гъста и буйна коса, то ще ви е необходима маша с по-висока температура от 200 до 300 °.

За по-тънката и фина коса не се препоръчва температура над 200°. Имайте предвид, че в никакъв случай не трябва да си къдрите косата с температура 350-400°, защото ще я изгорите прекомерно.

5. Издръжливост
Много жени си мислят, че колкото повече държат машата за коса на кичура, толкова по-дълготрайни къдрици ще имат. Истината е, че са необходими не повече от 10-20 секунди, в зависимост от това, доколко косата ви се поддава на обработка.

Задържането за по-продължително време довежда единствено до изгаряне и накъсване на косата ви. Дълготрайност можете да постигнете с помощта на лак за коса. След като сте накъдрили косата си я напръскайте. Можете да го правите и след накъдрянето на всеки кичур коса, но не преди това.

Вижте едно видео с подробни инструкции за използване на маша за коса


Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар