Предимствата да сме независими

Предимствата да сме независими
Независимостта е едно от най-сладките неща на този свят. Да имаш твой собствен дом, с твои собствени пари и да не разчиташ на никой е нещо изключително приятно, което всеки трябва да почувства.


Отделен дом…

Живеенето в отделен дом е първата стъпка към независимостта. Не можете да кажете, че сте самостоятелни на 100% преди да се отделите. Живота със семейството може и да си има някои неоспорими предимства, но със сигурност за вас като личности би било в пъти по-добре ако се отделите в отделно жилище, макар и то да се намира на по-малко атрактивно място от това, в което сте живели до сега. Макар и малко, то ще си е ваше и вие ще определяте правилата там.


Финансова независимост…

Финансовата независимост е от изключително голямо значение за да можете да счетете себе си за напълно финансово независими. Не е възможно да искате пари от своят съпруг, съпруга или родители и после да претендирате за каквато и да било форма на самостоятелност. Финансовата зависимост е нормална за децата под 18 години и дори за студентите, които са се отдали изцяло на уроците си. Когато сте вече завършили обаче, вие трябва със сигурност да направите всичко възможно за да поемете контрол върху собствените си финанси.


Независимостта от партньора...

Финансовата независимост от партньора ще ви направи много по-желани и неустоими в неговите / нейните очи. Тук искам да кажа специално за дамите, че е илюзия това, че мъжете искат съпругите им да са домакини. Всеки мъж харесва дейните и активни жени, които знаят какво искат и как да го постигнат. Обратното също предизвиква сходно отношение. Един мъж не може да очаква жена му да го издържа финансово. Разбира се винаги е възможно животът да ви поднесе изненада и тогава е добре да имате партньор, който да ви подаде ръка и да ви помогне да си стъпите на краката. Но пълната зависимост от партньора като начин и стил на живот при условие, че има и други възможности е крайно непрепоръчителна.


Независимостта от шефа…

Да. Този момент е доста деликатен. Работата е там, че докато работите от 9 до 5 в някой офис, вие ще сте отново зависими, но този път от шефа, за когото работите или от собствениците на фирмата, в която сте наети. Как да постигнем независимост в това отношение? Като се постараем да създадем нещо уникално сами. Всеки си има свой талант. Открийте какъв е вашия. Каква услуга можете да предложите на хората, с която да сте им полезни. Обществото винаги се нуждае от още и още положителни неща. Помислете какво можете да създадете вие.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар