Омъжените жени и женените мъже остаряват по-бързо?

Омъжените жени и женените мъже остаряват по-бързо
Учени са открили известна взаимосвързаност между преждевременното стареене и брака. Бързаме обаче да ви предупредим, че не бива да се плашите - бракът не е някаква страховита магия, която да кара хората да остаряват с две години за една. Нищо подобно!


Всъщност обяснението е много просто и логично. Когато хората сключат брак, те започват да усещат сигурност. В повечето случаи те възприемат погрешното мнение, че не е нужно повече да се грижат за външния си вид, защото вече има човек, който да ги търпи такива, каквито са.


По тази причина много хора след като минат под венчилото зарязват посещенията във фитнеса и започват да се носят по цял ден в стари, изтъркани и развлачени дрехи. Голямото шкембе вече спира да е проблем за тях.


Този модел на мислене обаче е много погрешен. Това че вече имате сериозен партньор не означава, че трябва да занемарите външния си вид - тъкмо обратното. Вече има още един повод да се погрижите за външния си вид. Освен за себе си, вие трябва да изглеждате добре и за партньора си.


Много мъже и жени отхвърлят това и заявяват, че не могат да изглеждат като кино звезди, но реално погледнато това не е и нужно. Достатъчно е човек да помага за външния си вид съвсем елементарните грижи. Малко спорт, здравословно хранене и движение са напълно достатъчни. просто заложете на естетиката.


В това отношение учените са открили и още нещо интересно. Двойките, които живеят на семейни начала заедно със своя партньор, но нямат брак, а също така и хората, които имат дългогодишен партньор, но живеят на различни места, изглеждат доста по-млади от онези двойки, които са на същата възраст, но вече са женени.


Най-интересното е, че неженените, но обвързани се определят и като по-щастливи, а с напредване на възрастта те се оплакват и от по-малко здравословни проблеми.


За съжаление, не само бракът е единствената причина, която кара семейните хора да изгубят форма. Другата е отношението, което самите те проявяват към себе си. Така например, много мъже натоварват нежните си половинки с куп задължения у дома, което се добавя до грижите, които дамите имат на работното място и всичко това прави живота на жените още по-тежък. Излишно е да споменаваме, че в постоянното жонглиране между служебните и домашни задължения на малко жени им остава време да се погрижат истински за себе си.


С мъжете не е по-различно. Не са малко онези от тях, които едвам смогват да се справят с безбройните задължение в работата и извън нея, защото все още някои жени живеят във времената, в които мъжът е бил просто една работеща машина, която трябва да изкарва пари.


Така че, мили дами и господа, ако не сте задоволени от външния вид на вашата половинка, запитайте се дали не него или на нея им остава достатъчно време за да се погрижи за себе си. Освен това, запитайте се дали вие самите се грижите достатъчно за външния си вид и дали не давате лош пример със себе си.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар