Полезни храни за всеки ден

Полезни храни за всеки ден
Всички ние сме чели стотици пъти какво да ядем и какво не. Запознати сме до болка с правилата на здравословното хранене и особеностите му. Чували сме множество различни насоки и мнения за храненето от много различни специалисти в диетологията. И все пак, има една голяма особеност. Много от храните, които специалистите препоръчват като много полезни може да не са подходящи за ежедневна консумация. Ето защо тук искаме да ви предложим списък с най-здравословните храни, но точно онези от тях, които можете да слагате на трапезата си абсолютно всеки ден без да се тревожите за нищо.


1. Яйца

Яйцето е много пълноценна храна и може да се консумира всеки ден. То съдържа добър холестерол, тоест няма да допринесе за запушване на кръвоносните съдове или до високо кръвно налягане. Яйцето е богато на ценни мастни киселини и протеини, което го прави жизнено важен хранителен продукт. Ако искате да се храните пълноценно, включвайте яйцата в ежедневното си меню, но гледайте да са варени или забулени, а не пържени.


2. Боровинки

Боровинките са плод, който може да присъства в менюто ви абсолютно всеки ден. Напоследък те се считат за най-полезният плод, който въобще е известен на човека. Забавят стареенето, пълни са с витамини и са подходяща добавка към всяка сутрешна закуска, а защо не и като десерт след основно хранене.


3. Ядки

Ядките са подходяща следобедна закуска за всеки ден. Една шепа ядки ще изиграе ролята на мост, който да ви зареди с енергия между обяда и вечерята. Имате голям избор - единият ден можете да си хапнете фъстъци, на следващия - бадеми, след това - орехи, а после - макадамия. Зависи какво ви се хрупка на момента. Те съдържат протеини и много важни за здравето мазнини.


4. Маслини

Маслината е една от най-полезните храни, за които изобщо човек може да се сети. Те съдържат много ценни мазнини и витамини, а комбинацията между ниска калоричност и свойство да засищат ги прави просто безценни. Единствено трябва да внимавате да не са твърде солени и всичко ще е наред. Хапвайте спокойно маслини всеки ден към обяда или вечерята.


5. Бобови храни

Бобовите храни могат да се ядат всеки ден без никакъв проблем. Те прочистват стомаха и са много богати на протеини. Могат да заместят месото много добре и да дадат на тялото ценни градивни вещества. Освен това, бобовите храни помагат при запек.


6. Риба

Докато месото не бива да се яде всеки ден, то за рибата не важат подобни ограничения. Малка порция риба може да намери място в ежедневното меню на всеки човек. Важно е обаче как е приготвена тя. Наблягайте на рибните супи или на филетата, които са задушени и печени на фурна или на скара, а не на пърженото.


7.Пълнозърнести храни и овес

В малки количества пълнозърнестите храни и овесените ядки могат да се консумират всеки ден. Те зареждат с ценни въглехидрати, които от своя страна са основен източник на енергия.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар