Онлайн връзките

Онлайн връзките
За възрастните хора и за онези на средна възраст, които масово не са много добре запознати със света на интернет и възможностите, които той предлага, идеята за онлайн връзка е абсолютна щуротия. Те се изненадват колко могат да бъдат наивни младите хора, които сега са на 18 или на 25 години и които вярват в любовта през интернет.


До известна степен обаче, отхвърлянето от по-възрастните поколения на идеята и вероятността да се влюбиш по интернет и да започнеш връзка там се дължи на това, че техният живот в повечето случаи изобщо не възприема идеята за интернет на сериозно и за тях това е нещо незначително, което е създадено с цел единствено да ни забавлява.


Истината обаче е друга. В наши дни много хора работят в интернет и така издържат семействата си. Шоубизнеса, финансите и търговията са в интернет, купуването и продаването на недвижими имоти е в интернет, образованието постепенно се прехвърля все повече в интернет, пазаруването и какво ли още не. Защо и любовта да не може да се прехвърли постепенно в интернет?


Разбира се, за да бъде истинска, всяка интернет връзка рано или късно трябва да се прехвърли от мрежата в реалния живот. Същата тази мрежа обаче, може да е доста полезна. Скрити зад мониторите на своите компютри, много хора си позволяват да се отпуснат максимално. Те стават истински до степен, до която никога не биха могли да се отпуснат в реалния живот и ако са очи в очи с някой.


Скрити зад анонимността на интернет, много хора споделят, че си позволяват да разкрият истинските си чувства, емоции, желания и стремежи, което по ирония на съдбата може да им помогне да поставят стабилна основа за бъдеща връзка с партньор.


Съвсем естествено, и тук има разлики от една до друга връзка и всичко зависи от човека насреща. Някои хора могат да се запознаят с истински и свестен човек, който да се наслаждава на всеки миг прекаран с тях в мрежата, но от друга страна анонимността може да бъде използвана и от хора, които изопачават себе си и своята самоличност, представяйки се по един нереален начин, който е по-близък до това, което искат да бъдат, отколкото до това, което са наистина.


Нима обаче в реалния живот не е така? Нима не можете да живеете с човек с месеци и дори с години без да подозирате за негови неприятни черти в характера, които не бихте приели по какъвто и да е начин?


Всеки ден ставаме свидетели на хиляди разводи поради “несходство в характерите” и в същото време всеки ден се започват хиляди връзки в интернет, които по-късно могат да получат здравословна почва за развитие и в реалния живот. А и нека се запитаме - кое наричаме реален живот? За някои хора реалността е пред компютъра, а всичко останало е предназначено за свободното време и за развлечение.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар