Недостатъци на дългата коса

Недостатъци на дългата коса
Ако завиждате на момичетата с много дълги коси до кръста, бързам да ви кажа - недейте! Защо ли? Много просто - защото жените с твърд дълги коси в ежедневието са принудени да се справят с най-различни перипетии, които за дамите с по-къси коси са напълно непознати. Нека видим кои са някои от недостатъците и неудобствата, които притежателите на дълга коса срещат.


1. Дългата коса е трудна за миене

Дългата коса е изключително трудна за миене. Това автоматично включва по-трудното сапунисване с шампоан, по-трудно плакнене и по-трудно сушене. Повечето хора с дълга коса обикновено няма как да я мият всеки ден. Това не само отнема изключително много време, но също така е и доста изтощаващо за самата коса.


2. Дългата коса е трудна за боядисване

Това е особено валидно ако се опитвате да смените цялостно цвета. Тогава могат да са ви нужни повече опаковки боя за да постигнете желания резултат. Освен това, е по-трудно да се постигне равномерен цвят. В заключение трябва да кажем, че дори и ако само поддържате цвета си, при дългата коса това може да е изключително трудно начинание.


3. Дългата коса се изтощава много лесно

Силните слънчеви лъчи, честото миене, третирането с различни бои и козметични продукти - всички те изтощават дългата коса. Разбира се, късите коси също страдат от това, но при дългата проблемите са далеч по-сериозни. В края на краищата дългата коса започва да цъфти, а краищата и започват да изглеждат разредени.


4. Дългата коса и ежедневието

Дългата коса винаги създава затруднения в ежедневния живот. Ето защо хората с коси до кръста много често се опитват да ги укротят с плитки, кокове и други хрумвания. Най-вероятно няма да ви е приятно косата ви да влиза в мивката всеки път когато се наведете за да си измиете зъбите или да влиза в тенджерата когато си приготвяте вкусната пилешка супа.


5. Дългата коса и морето

Морската вода и силното слънце влияят зле на дългата коса. Те я изтощават и изсушават, а кой не иска да потопи глава в разхлаждащото море през лятната горещина? За хората с дълги коси обаче това е доста трудно, защото след това трябва да я измият с шампоан, а за твърде дългите коси ежедневното миене не е никак препоръчително.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар