Могат ли обувките да развалят фигурата?

Могат ли обувките да развалят фигурата?
Подобно на всяка друга част от дамския тоалет, обувките също играят важна роля. От правилния или грешен избор на обувка може оптически да произлезе доста голяма разлика. Действително, докато едни обувки могат да направят краката ви, а и цялото ви тяло, издължено, стройно и елегантно, то при други ефектът е точно обратният и ще постигнете по-скоро ефект на тежест и тромавост.


Кои са най-лошите типове обувки?


Огромните платформи

Сред най-лошите възможни решения за една жена са обувките с огромни платформи. Да, от онези, които изглеждат все едно имате стара желязна ютия на подметките. Още по зле е ако към огромните платформи, които сами по себе си са проблем, се прибави и лек ток или пълната липса на такъв. Тогава походката става още по-тежка и дори най-фината девойка може да изглежда тромава и неграциозна. Ако и изработката на обувката е по-груба, тогава ефектът е още по-лош.


Малките балетни пантофки

Малките обувчици тип балетни пантофки може и да са подходящи за някоя приказна фея от анимационен филм или за малко момиченце на 7 години, но на краката на голямо момиче на 27 могат да изглеждат просто абсурдно. Този тип обувки първо са много неудобни за ходене (става дума за истинско ходене, а не слизане до бараката пред блока за солети и вафли) и второ, те абсолютно не подчертават по какъвто и да било начин тялото на една жена. Този ти обувки са прекалено миниатюрни и плоски, с което правят дори и добре сложени момичета да изглеждат едри и тежки, създавайки усещането за заостреност на краката в посока към глезените.


Ботушите до средата на прасеца

Ботушите с дължина до средата на прасеца създават усещането, че тялото на жената е късо. Освен това оптически скъсяват краката, защото самата обувка ги разделя на две равни части. В допълнение, това прави горната част от тялото да изглежда твърде издължена и едра.


Твърде високите токчета в комбинация с много къси панталони

Твърде високите токчета не само могат да бъдат много неудобни, но в съчетание с неподходящите дрехи те биха могли да направят тялото едро и тежко. Подобен ефект се постига ако твърде високите обувки се съчетаят с прекалено къси панталонки. Това до известна степен се дължи на факта, че твърде високите токчета доста често правят походката неграциозна и тежка, а това създава усещане за тежест и на самото тяло. Твърде късите панталонки само засилват ефекта.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар