Кои напитки ни състаряват?

Кои напитки ни състаряват
Известно е, че някои храни и напитки ни помагат да запазим своята младост и свежест през годините възможно най-непокътнати. За съжаление обаче, има и такива, които при редовна употреба могат да се похвалят с точно обратния ефект. За наша най-неприятна изненада, много от тези напитки са ни до болка познати и ги консумираме най-редовно.


Кафе

Кафето е може би една от напитките, които имат най-лошо отражение върху нашия външен вид. На първо място, при ежедневна консумация то кара зъбите да потъмнеят. Те загубват перлено белия си ослепителен блясък и се покриват с жълти и кафеви петна. Второ, кафето има свойството да дехидратира тялото, карайки ни да изхвърлим много вода. Това е малко изненадващо, тъй като самото кафе е течна напитка, но все пак е факт. Редовната консумация изсмуква влагата от кожата ни и я прави предразположена към бръчки и пожълтяване. Най-видим е ефектът на кафето в чувствителната зона около очите. Там кожата е най-тънка и за това и бръчиците се появяват най-лесно и са най-забележими.


Алкохол

Алкохолът има много негативен ефект върху кожата на лицето (а и на цялото тяло). Той прави кожата неприятно подута и дори подпухнала, а това е едно от нещата, които правят човек най-възрастен визуално, понякога дори и повече от самите бръчки. В последствие, кожата се дехидратира и идват и бръчките. Ако искате да изглеждате свежи и млади и на 40 е добре да внимавате с алкохола.


Газираните напитки

Газираните напитки са пълни със захар и други вредни за здравето съставки, които ни правят да изглеждаме по-стари, отколкото сме в действителност. Захарта в тях разваля зъбите и и ги прави да съответстват на човек, който е с поне едно десетилетие по-стар от нас, а дехидратацията на кожата е бонус към развалените зъби.


Учените обаче са на мнение, че никога не е твърде късно да се откажем от вредните напитки. Всяко нещо си има своите заместители. Така например, кафето можете да замените с различни видове чай, които няма да отстъпват като аромат, но ще са полезни. Алкохолът и газираните напитки пък можете да замените с различни видове прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, много от които можете да съчетавате в уникални коктейли.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар