Кои храни ни състаряват?

Кои храни ни състаряват
Всички знаем, че трябва да се храним здравословно и да наблягаме на плодовете и зеленчуците. Правилното хранене е тайната на хубавото тяло и на младата кожа. Кои обаче са най-вредните храни е доста сложен въпрос, на който все пак може да се намерят интересни отговори. Едва ли можем да обхванем в няколко думи всички хранителни продукти и ястия, които са вредни за нашето здраве, но все пак ето някои от тях, които е желателно да избягвате възможно най-много.


Транс мазнините

Казано на кратко, всички храни, които съдържат транс мазнини са вредни за вашата кожа. Причината за това е, че тези мазнини имат свойството да запушват артериите, а от там и да намаляват еластичността на кожата, правейки я да изглежда стара и повехнала. Учените обаче ни припомнят, че не всички мазнини са вредни. Така например, мазнините в зехтина и маслините са изключително ценни, полезни и важни за нашето здраве и за добрия външен вид. А кое да избягваме? Фаст фууд или бързите закуски са най-добрият пример.


Колбаси

В колбасите често се съдържат различни видове консерванти, чиято основна задача е да запазят месните продукти за по-дълго време. Тези консерванти са считани за един от виновниците за преждевременното стареене на кожата и за появата на розацея в резултат от стимулирането на различни възпалителни процеси.


Пикантните храни

Пикантните храни наистина стимулират метаболитните процеси и могат да ви помогнат да свалите някой и друг излишен килограм, но все пак ако имате склонност към зачервяване на кожата, което е доста разпространен проблем, лютите и пикантни продукти и ястия само ще влошат допълнително вашия проблем.


Продукти от бяло брашно

Тук попадат всякакви видове хлябове, кексове, палачинки, кифлички, макаронени изделия и други. Моля, обърнете внимание, че ако се храните с пълнозърнести продукти всичко това не важи и можете да разнообразявате спокойно менюто си. Ако обаче продуктите не са от пълнозърнесто, а от бяло брашно, тогава кожата ще е склонна към възпаления и ще губи колаген, който пък е основата на здравата и силна кожа.


Прекалена консумация на месо

Яденето на месо в малки количества може да е полезно, но ако ядете червени меса повече от един път в седмицата, тогава вашето тяло ще започне да втвърдява кръвоносните съдове и артериите, което ще доведе до поява на бръчки и разваляне на цялостния облик на кожата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар