Кои напитки намаляват стреса?

Кои напитки намаляват стреса
Някои напитки имат свойството да ни помогнат в борбата със стреса и тревожността. Едни от тях са по-ефикасни, а други не. Във всеки случай е добре човек да е запознат с тях и да има под ръка една или друга от тях, в зависимост от собствените си вкусови и ароматни предпочитания.


Сок от череши

Прясно изцеденият сок от череши може да направи много за вас като ви помогне да се наслаждавате на по-добър нощен сън. Това от своя страна помага значително да се чувствате много по-бодри, уверени, спокойни и силни на следващия ден. Особеното при черешовият сок е, че той не действа мигновено, а когато го консумирате всеки ден.


Черен чай

Черният чай е една от най-ободряващите напитки. Той може да ви помогне да се справите с неприятното усещане за подтиснатост след преживян стрес. Най-хубавото е, че черният чай ще ви помогне да се почувствате по-енергични без да ви въздейства по какъвто и да е отрицателен начин. След няколко дневна консумация, вие ще забележите, че нивата на стрес са намалели в резултат от намалелия кортизол. Освен това ще почувствате прилив на енергия и добро настроение. Най-подходящото време за консумация е сутрин.


Мляко

За разлика от черния чай, който ще ви освежи, ободри и ще ви държи будни за през деня, млякото е по-скоро отпускащо и приспиващо. То ще ви помогне да заспите вечер и ще ви съдейства за по-качествен сън. Магията на млякото се крие в съдържанието на триптофан, който стимулира съня.


Чай от лайка

Ако не сте в настроение за чаша топло мляко, тогава може би ще искате да опитате с чаша чай от лайка. Тази напитка има многостранно приложение и може да се използва както за успокояване на нервната система, така и за лечение на болно гърло. Действа основно като отпуска напрегнатата нервна система.


Фреш

Чаша фреш, независимо дали от плодове или от зеленчуци, трябва да присъства ежедневно във вашия хранителен режим. Това ще ви зареди с голямо количество витамини и минерали, което винаги въздейства релаксиращо на нервната система. Да не пропускаме и това, че кожата ви ще бъде прекрасна.


Маточина

Чаят от маточина, който се отличава с превъзходния си цитрусов аромат, може да ви отпусне по-добре от всяка друга напитка. Маточината въздейства върху нервната система, правейки я по-отпусната и добре функционираща, като в същото време е и гаранция за добър нощен сън.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар