Как да сме по-ефективни в постигането на целите?

по-ефективни и да постигате целите си
Искате ли да сте по-ефективни и да постигате целите си по-лесно? Това е възможно и дори е доста лесно и интересно. Ето как да го направите:


Поставяйте си високи цели

Като цяло, вероятността е много по-голяма човек да не успее да постигне напълно всичко, което си е поставил за цел, отколкото да го направи точно както му се иска. По тази причина, не малко специалисти по мотивационен мениджмънт съветват да си поставяме много високи цели. Така ще положим много по-големи усилия и дори и да не постигнем това, към което сме се насочили, все пак ще се доближим към целта много повече. Ето защо, ако желаете да живеете по-добре, то тогава си поставете за цел голям материален успех - скъпа кола, вила с басейн край брега, хижа в планината, яхта, чести пътувания до екзотични места и много други. Дори и да не изпълните всяко нещо от голямата картина, все пак ще достигнете много по-далеч, отколкото ако се опитвате само да оцелеете.


Правете си списък с по-малки задачи

Правете си списък с по-дребни задачи, които да отмятате една по една всеки ден или всяка седмица. Това е един много добър начин да следите за собственото си предвижване напред. Отбелязвайте нещата в списъка едно по едно и не оставяйте незавършени задачи.


Състезавайте се

Изберете си човек, чието темпо ви харесва и когото считате за продуктивен. Опитвайте се да се състезавате с него, но без напрежение. Стремете се да сте по-добри, но ако не успеете, не се разстройвайте.


Създайте си дневник

В него споделяйте мечтите и желанията си съвсем откровено. Добре е да видите всичко написано на хартия, защото така ще сте по-наясно със себе си. Описвайте и страховете си, защото така ще опознаете самите себе си много по-добре и ще запазите много по-добро емоционално здраве.


Не спирайте със самоусъвършенстването

Това е много важно, защото ще подобрите много от своите умения, които ще ви помогнат в бъдеще в живота. Това могат да са езикови умения, курсове свързани с професията ви, нещо допълнително, което да ви е от полза.


Работете върху страховете си

Обикновено страховете са тези, които ни пречат да израснем в живота. Те ни спират, забавят нашето развитие, спъват ни във всяко отношение и ни правят нещастни. Важно е да осъзнаете, че всеки страх има за цел да ни научи на нещо. Важно е да се научим да превъзмогваме страховете си, защото страхът е емоция. Тази емоция не може да ни навреди, но може да ни накара сами да се откажем от собствените си мечти и желания.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар