Как да подобрим шансовете си за успех?

шансовете си за успех
Някога задавали ли сте си въпроса защо на някои хора сякаш им върви в живот, а на други не? Почти всеки понякога се пита подобни въпроси и рядко има логичен отговор. Действително, на някои им върви в получаването на наследства или в спечелването на награди от лотарията, но това е нещо, върху което нямате никакъв контрол. По-интересни обаче са онези хора, които не са имали този късмет да спечелят нещо по лесния начин и въпреки това се радват на просперитет и прогрес. Какво ги отличава от вас?


Учените в наши дни са доказали, че едно от нещата, които най-много ни пречат да прогресираме в живота е онова, което наричаме “зона на комфорт”. Зоната на комфорт обикновено ни държи приковани на едно място. Тя ни пречи да се запознаем с нови хора, които могат да ни бъдат полезни в професионален или личен план. Пак тя ни вкарва в ежедневна рутина, която прави живота еднообразен, скучен и безинтересен. Отново тя ни кара да се страхуваме да отидем на дадено интервю за работа или да създадем собствена фирма и да започнем собствен бизнес.


Както всичко друго, което се командва от нашите мозъци, стремежът да се задържим в зоната на комфорт има за цел да ни помогне да оцелеем. В праисторически времена за човека не е било много добре да ходи на нови места, да общува с непознати и да си броди безстрашно на където му видят очите. Нещо повече - това е можело да бъде изключително опасно и дори да коства оцеляването на човешкия вид.


Днес обаче този страх не ни носи особени ползи, защото се проявява като страх да намерим повече приятели, или като страх да отидем със самолет на ново и интересно място на почивка, или като страх от явяване на интервю за работа. Действително, днес времената са доста безопасни и страхът да не ни изяде хищник се появява в живота ни със същата сила, с която се е появявал преди десетки хиляди години, но днес ролята на саблезъбия тигър се играе от лошия шеф, който може да не ви хареса и да не ви наеме на работа.


Какво да направите?


Напълно е достатъчно да осъзнаете моментите, в които се страхувате да излезете от зоната си на комфорт и някой път просто да я прескачате, защото това е най-голямата тайна на успеха. Обикновено хората не са предприемчиви, защото ги завладява праисторическият страх да не бъдат изядени или да им се случи нещо страшно, но днес времената са коренно различни. Ако интервюиращият не ви хареса, той няма да ви изяде, а просто учтиво ще ви отпрати. Опитайте се да започнете нов бизнес, явете се на интервюто за работа, която мислите, че би ви харесала, срещнете се с хубавото момче, което ви заглежда от известно време в службата. Всичко това може да отвори вашите умове за нови преживявания и да подобри вашите животи значително.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар