Как да преодолеем лошите дни?

Как да преодолеем лошите дни
Понякога на всеки се случват от онези дни, в които сякаш в нищо не ни върви и сякаш целият свят е с главата надолу. У дома близките ни дразнят за дребни битовизми, с приятелите сме се спречкали за нещо и сега се цупим и не си говорим, на работа всичко върви трудно, шефът има все повече претенции и очаквания, колегите ни дразнят, изнервя ни чакането на градския транспорт, заплатата се бави, а за капак на всичко и времето е едно такова, никакво и мрачно. Много неприятно, нали?


Знам че няма да ви олекне от това, но всички живи същества понякога минават през такива периоди, в които сякаш се отчайват от всичко и се чувстват подтиснати, мрачни и неудовлетворени. И дори и да не ви се вярва, това настроение ще отмине и няма да трае вечно. Ето как можете да преборите досадните депресивни настроения:


1. Практикувайте приемане

Приемете своето настроение такова, каквото е в момента. Не се опитвайте да се съпротивлявате и да го отхвърляте. Това ще породи във вас само вътрешно напрежение и няма да подобри нищо.


2. Отпуснете се

Отпуснете се и се почувствайте част от вселената и от енергията, която ви заобикаля. Почувствайте как тази енергия влиза и излиза от вашето тяло с всяко вдишване и издишване. Почувствайте как тялото ви обменя енергия с околната среда през всяка пора и клетка на кожата.


3. Оставете място за малко инерция

Вместо да се борите с всички дребни дразнещи проблеми и битовизми, отпуснете се и се оставете на нещата. Нека просто се случват. Ще видите, че много от проблемите ще се решат сами. Е, разбира се, ако става въпрос за развален зъб, то тогава по-добре да посетите зъболекаря, но ако сте се спречкали с брат си или сестра си, тогава оставете всичко просто да отмине.


4. Прочетете добра книга

Четенето има сходен ефект с медитацията, така че ако ви се върти в ума някое интересно заглавие, това е идеалният момент.


5. Посмейте се

Гледайте смешни видео клипове в интернет или пък някой забавна комедия. Смехът ще стимулира тялото да отдели повече хормони на щастието.


6. Вървете

Направете една много, много дълга разходка. Без значение какво е времето. Ако е студено, то тогава се облечете добре, но не се затваряйте у дома.


7. Поговорете с някой

Добре е когато ви се стори, че сте в едно такова мрачно настроение първо да се поуспокоите малко, а след това да се видите с някой приятен човек и да изпиете по чашка кафе с него или нея.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар