Как цветът на косата ни прави по-мади?

цветът на косата ни прави по-мади
Цветът на косата играе много голяма роля в това на колко години изглеждаме всъщност. Един нюанс ни прави млади момичета, а друг ни превръща в зрели дами. Макар че всеки отделен случай е уникален и е трудно да се правят обобщения, които да се отнасят за всички хора, все пак някои от най-добрите стилисти в света успели да изведат някои най-общи правила в боядисването.


Забравете за ярките цветове!


Едно от най-важните правила ако искате да дръпнете часовника назад е да забравите за ярките цветове в боядисването. С течение на времето кожата на всеки човека се променя и губи блясъка си. Тя става по-бледа, но едновременно с това придобива замъглен и леко сивкав оттенък. Ако използвате ярки цветове, съществува голяма вероятност да подсилите това помътняване, защото контрастът между кожата и косата ще е по-голям. Най-общо казано, ярко червените, оранжеви, черни и дори някои нюанси на русо могат да направят кожата ви да изглежда стара.


Тонът на кожата...


За да сте сигурни какви нюанси боя за коса да използвате и кои цветове са подходящи за вас, от много голямо значение е да определите цвета на кожата си и по-точно дали тя е топла или студена. Това се прави много лесно. Погледнете вените си. Ако през кожата те изглеждат сини, значи имате студени нюанси на тена. Ако вените ви изглеждат зелени, то това означава, че нюансите ви са по-скоро топли. Защо казваме всичко това? Защото второто най-важно правило в избора на подходяща боя за коса е да има синхрон между цвета и по-точно оттенъка на кожата и оттенъка на боята. Може да ви се иска много да се видите със студени нюанси коса, но ако вашият тен е топъл, то тогава комбинацията няма да е естетична за вас и обратно - ако тенът ви е студен, а боята за коса има топли оттенъци, това ще ви направи някак изкуствени и незавършени.


Какъв е най-често срещаният случай в България?


Средно статистически, българската жена има топъл оттенък на кожата, кестенява коса и кафеви очи. За една от най-успешните комбинации за този тип жени се счита изборът на светло кафява коса, която на места нежно прелива от кафяво в русо, като някои кичурчета русо са съвсем светли. Играта между кафевите и русите кичури е доста сложна и е добре да се прави от коафьор, но все пак е считана за най-ефектна и може да направи една жена с около 10 години по-млада, като същевременно ще стои естествено.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар