Женското лице и нежеланото окосмяване

Женското лице и нежеланото окосмяване
Ако има нещо, за което можем да кажем, че жените ненавиждат от цялото си сърце, то това е когато видят, че на лицето им се е появил някой косъм.


Понякога обаче, проблемът не е в едно единствено косъмче, а мъх, който може да се забелязва доста натрапчиво. Положението е още по-сериозно ако този мъх е по-тъмен, а жената има светла кожа.


При всички положения е добре жената да се погриже за излишното окосмяване по лицето, защото всеки заслужава да изглежда добре или най-малкото да даде най-доброто от себе си.


Много момичета пропускат премахването на мустаците, защото си мислят, че те може би са незабележими, но повярвайте - всеки ги вижда и нещо подобно може да отблъсне много мъже, които иначе биха си паднали много по вас.


В края на краищата, независимо каква е причината за наличието на мустаци, те могат да се премахнат изключително лесно и това не бива да ви плаши или отчайва.


Премахване на косъмчетата с пинцети…

Пинцетите са много добро решение за премахване на косъмчета, особено ако те са по-малко на брой. Те се използват доста често за отскубване на случайно появили се косъмчета в областта на брадичката например. Пинцетите са ефикасни също така и за премахване на мустаците при жените, но тук трябва да отбележим, че една подобна процедура може да отнеме доста дълго време, а премахването едно по едно на досадните косъмчета винаги създава риск да пропуснете някои от тях. Работата с пинцетите може да отнеме часове.


С помощта на крем…

На пазара се предлагат различни продукти за обезкосмяване, в това число и кремове, които се намазват, оставят се да престоят колкото е оказано в упътването и след това се премахват както е описано на съответния продукт. Тук не сме особено конкретни, но причината е, че всеки депилиращ крем е индивидуален и разликите могат да са доста значителни.


С кола маска и лентичка...

Това е може би най-ефективният и използван по света метод за премахване на мустаците. След намазването на продукта се поставя лентичката, изчаква се според инструкциите за приложение в упътването на съответния продукт и след като дръпнете лентичката всичко остава в миналото.


Други техники…

В козметичните центрове се предлагат различни опции, някои от които за постоянно отстраняват нежеланото окосмяване, а други действат временно. Каквото и да направите, единствено не бива да бръснете тези косъмчета, защото това ще ги накара да загрубеят и да станат по-твърди.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар