Есента е сезонът на депресиите

Есента е сезонът на депресиите
Есента е един от моментите в годината, в които хората са особено податливи на депресия и различни депресивни състояния. Преходното време и променливите температури си казват своето и правят хората по-малко енергични, разтревожени, подтиснати и раздразнителни. Обикновено това усещане се появява в повечето хора през септември когато повечето от нас са в очакване на есенно - зимния сезон. Ето как да се почувстваме по-добре:


1. Не забравяйте, че очакването повечето пъти в живота е много по-страшно от онова, което в края на краищата наистина се случва. Ето например явяването на тест в университета. Какво ли не ви минава през ума - слаба оценка, провал, страх, че няма да си спомните нищо пред белия лист хартия. Накрая обаче, всичко се оказва съвсем различно. Спомняте си много неща и оценката ви е удовлетворяваща. Та същото е и с наближаващата есен. Това всъщност е въпрос на гледна точка. Есента е един от най-красивите сезони и ако не си губите времето в драматични очаквания ще можете да се насладите на приказна красота. Златни и огнени краски в дърветата, меко време и приятни температури, слънце галещо кожата, синьо небе изпъстрено с бели облаци - не е ли това една по-добра гледна точка?


2. Депресиите през есента до голяма степен се причиняват от това, че не прекарвате достатъчно време на открито. Ние, хора, имаме нужда от достатъчно чист въздух и движение и ако стоим дълго време в закрити помещения, например у дома или в офиса, вероятността за развитието на някое депресивно състояние значително нараства. Ето защо е нужно да излезете, да повървите, да поспортувате и да се порадвате на чистия въздух.


3. Заобиколете се с цветове. Много хора с настъпването на есента прибират в шкафа пъстрите летни дрехи и вадят сивото и мрачно есенно облекло. Много по-добре е да заложите на приятните цветове, които да разведрят и да стоплят вашето ежедневие. Изберете нещо според това какво ви отива - ако имате топъл тен, тогава изберете нещо в топъл нюанс, а ако имате по-студен тен, тогава заложете на по-хладните нюанси. При всички положения обаче заложете на цветовете.


4. Поддържайте достатъчно добра социална ангажираност. Събирайте се с приятели, ходете с тях на кафе, на ресторант, на разходка. Това е изключително важно за да не губите лятното си настроение. Много често хората споделят, че есенните настроение се пораждат от липсата на социални контакти в сравнение с летните месеци.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар