Защо казват, че хубавото тяло се прави по време на сън?

хубавото тяло се прави по време на сън
Може би сте чували много пъти да казват неща от сорта на това, че хубавото тяло се прави по време на сън. В действителност, това не е заблуда и в едно подобно твърдение може да има много повече истина, отколкото бихте могли да си представите. А фактите всъщност са много по-прости, отколкото си мислите.


1. Съня и храненето


Много експерти по здравословно и пълноценно хранене наблягат на факта, че вечерята трябва да бъде изключително лека и символична. Желателно е към момента, в който си лягаме храната да се е обработила и стомахът да е вече празен.


Причината е, че докато спим храносмилателните процеси почти спират и така ако заспите с пълен стомах, на сутринта храната ще продължи да се мели след събуждане, а това може да създаде много некомфортно усещане и да причини непълноценен нощен сън.


Потвърждава се старата истина, че закуската и особено обяда трябва да са по-пълноценни и обилни, а следобедната закуска е задължителна за да не сме много гладни вечерта.


Лягайки на празен стомах, вие първо ще се събудите в много добра форма и отпочинали и второ, нужната на тялото енергия през нощта ще се е набавяла от мастните запаси на тялото. Така може да се обясни защо хората, които спят повече и не се хранят преди лягане слабеят докато спят и имат по-хубаво тяло.


2. Стягане и извайване на тялото по време на сън


Когато прекараме цял час във фитнеса, ние си мислим, че правим мускули на момента. Истината е, че в този момент на микро ниво нашата мускулатура се уврежда и се появяват микроскопични разкъсвания.


През нощта, когато сме си легнали в мекото и удобно легло, започва сериозната работа. Тялото, под зоркото командване на мозъка, започва бързо да изгражда мускулатурата и да я възстановява от пораженията по време на тренировката в залата.


Всъщност, усещането за напомпани мускули по време на тренировка е нереално и идва от там, че докато тренираме, нашите мускули чисто и просто се напомпват с кръв, което ги прави временно по-изваяни. истинската мускулатура обаче се прави по време на сън.


Ето защо експертите поставят акцент на това, че ако искате да постигнете добри резултати в спортната зала, то неизменно трябва да спите достатъчно. И не само това. Недоспиването ни прави по-склонни да злоупотребяване със захар и мазни храни, което пък отново си проличава когато стъпим на кантара.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар