5 причини, поради които недоспиването разваля фигурата

недоспиването разваля фигурата
Недоспиването е един от най-заклетите врагове на красивото женско тяло. Оказва се, че хубавата фигура е най-засегната от редовната липса на пълноценен сън. Ето как се отразява това на нашите тела:


1. Недоспиването забавя метаболизма

Не е тайна, че когато човек не спи достатъчно, неговите метаболитни процеси претърпяват известно забавяне. Това може и да не е фатално ако не си доспим един или два пъти, но ако това се превърне в навик и в начин на живот, то няма как да не се отрази неблагоприятно върху нашата фигура.


2. Недоспиването може да е причина за отпусната мускулатура

Може би сте чували да казват, че мускулатурата се изгражда по време на сън. Това е 100% вярно и ако редовно не си доспивате, най-вероятно ще забележите, че мускулатурата ви не е в най-доброто възможно състояние, а изглежда леко отпусната. Това създава усещането за цялостна пълнота и състареност.


3. Недоспиването може да доведе до целулит

Недоспиването, особено при хората, при които се случва твърде често, може да повлияе по отрицателен начин кръвообращението. Това може да доведе до илюзията, че сте по-възрасти, отколкото сте в действителност. Причината е в по-лошото оросяване на кожата и по-голямата вероятност от поява на целулит. Целулитът от своя страна е истински бич върху женската красота, защото може да създаде чувство за неестетичност дори и при дамите със съвършена фигура. При хората, които редовно не си доспиват, вероятността от поява на целулит е по-завишена, отколкото при останалите.


4. Недоспиването разваля хранителните навици

Недоспиването подтиска апетита, но това не се отнася за апетита като цяло. Хората, които не спят достатъчно, много често споделят, че имат по-малко желание да похапнат пресни плодове и зеленчуци, а желанието за вредни храни като захарни изделия и пържено се засилва много неприятно.


5. Недоспиването може да ви предразположи към преяждане

Много хора споделят, че при редовно недоспиване развиват хронични депресивни състояния, по време на които консумират огромни количества храна, най-често вредна, което правят с цел да създадат усещане за щастие в мозъка и да предизвикат отделяне на хормони на щастието. Това обаче е временно, след което човек отново се чувства подтиснат и нещастен и и получава силно желание да се нахрани отново с мазни и сладки храни. Всичко това може да се облекчи с нормализиране графика на съня, ако разбира се това е причината за депресивното състояние.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар