5 причини да спим повече

5 причини да спим повече
Сънят, оказва се, не е само едно изключително приятно занимание, но и нещо, от което човешкото тяло има изключителна полза. И не само то. Добрият сън засяга човешкото същество и неговия живот на най-различни нива - от здравето, през красотата, та чак до професионалната реализация и свободното време. Ето ви пет причини, които със сигурност ще ви накарат да си помислите дали пък да не поспите още малко.


1. Сънят помага за хубаво тяло

Независимо колко много тренирате, независимо колко качествено правите упражненията и независимо дали се храните по най-правилния възможен начин, по който този или онзи експерт ви препоръчва, ако не спите достатъчно най-вероятно няма да видите никакви резултати или най-малкото резултатите ще са отчайващо малки в сравнение с положените усилия. Причината е, че когато спите тялото ви поправя всички малки щети на микро ниво и така се изграждат мускулите. Ако не спите достатъчно тялото няма да се възстановява пълноценно и вие ще виждате тялото си все така отпуснато и без мускули.


2. Сънят помага за хубава кожа

Дори и най-качествените кремове за лице са безсилни ако не спите достатъчно. Добрият сън е магия, която никоя козметична компания не може да достигне. По време на съня кожата произвежда повече колаген, който прави лицето и всички други части на тялото еластични и свежи.


3. Сънят ни прави по-щастливи

Усещането за щастие като цяло има много малко общо с това дали живеете по-добре или по-зле, дали имате материални средства или не, дали изглеждате привлекателни или не. Е, разбира се, известна връзка има, но всъщност значението на добрия сън е много по-голямо. Учените са доказали, че след 8 - 9 часа добър сън самочувствието е много по-високо, нервната система - много по-отпусната, а усещането за надежда и оптимизъм преобладава.


4. Сънят ни освобождава от стреса

Стрес на работното място? Много просто - легнете си на време и поспете 8 - 9 часа. На сутринта ще се събудите свежи като утринна роса и проблемите ще изглеждат много по-маловажни, отколкото са изглеждали предишния ден. Оказва се, че добрият сън е истинска магия в освобождаването на стреса.


5. Сънят ни прави по-креативни

Знаете ли, че ако се наспивате достатъчно ще имате много по-голям шанс да измислите нещо интересно и специално, например да ви хрумне страхотна бизнес идея? Това е една от причините, която кара много неработещи хора, при които ранното ставане не е проблем, да стават все по-креативни и по-добри в измислянето на най-удивителни бизнес идеи, а и идеи за оползотворяване на свободното време по най-добрия възможен начин.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар