Навиците, които ще ни превърнат в бабичка още преди да сме навършили 40 (част 2-ра)

Навиците, които ще ни превърнат в бабичка още преди да сме навършили 40
В първата част на тази статия обърнахме внимание на някои много вредни фактори, които ускоряват стареенето и вредят на здравето. Във втора част ще ви посочим още три, които също са достатъчно вредни за да им се обърне много сериозно внимание не само от суета, но и от здравословна гледна точка.


4. Прекаленото излагане на слънце

След ден на плажа кожата изглежда зашеметяваща, просто по-секси от всякога. Това обаче е едно лъжливо усещане, защото след като неустоимия тен избледнее, под него ще остане една изтощена от слънцето кожа. При редовно излагане на слънце могат да се появят фини бръчици и старчески петна, които никак няма да ви се видят привлекателни. Факт е, че малко неща имат толкова състаряващ и повреждащ ефект, колкото би могло да има слънцето и неговите ултравиолетови лъчи. За щастие, има някои неща, които можете да направите, например да използват слънцезащитни продукти с фактор по-висок от 30. Освен това, можете да избягвате слънцето между 10 часа сутринта и 4 часа след обяд, когато слънцето е най-опасно.


5. Непрактикуването на спорт

Не само лицето издава нашата възраст, но и тялото също. Това се случва основно чрез вграден в мозъка алгоритъм, който освен качеството на кожата и чертите на лицето, преценява и параметрите на тялото. Обикновено по-възрастните хора имат по-малка мускулна маса и по-голямо количество мастна тъкан, което очите ни забелязват автоматично, без да се замисляме. Ако не практикувате никакъв спорт и не посещавате фитнеса, след 30 годишна възраст вашето тяло ще започне да губи малък процент мускулна маса. Първоначално това може и да остане незабелязано, но постепенно ще започне да се вижда както от вас, така и от околните и това няма да ви хареса. Ефектът ще е на отпусната кожа, която сякаш няма достатъчно мускулна тъкан, която да я поддържа във форма. Ако спортувате достатъчно, то вашата кожа ще има много по-стегнат контур, защото мускулната тъкан ще е в добра форма, а това ще ви прави да изглеждате много по-млади и атлетични. Много жени не обичат да се застояват във фитнеса, защото се притесняват, че при твърде много тренировки ще натрупат големи мускули, а това няма да е секси. Това обаче няма как да стане, защото жените като цяло нямат склонност да трупат мускули поради липсата на тестостерон. Страхувайки се да не загубят своята женственост, жените бягат като попарени от спортната активност, а това в края на краищата им изиграва лоша шега, завъртайки часовника напред в годините.



6. Некачественото хранене

Консумирането на пържени храни и захарни изделия би могло да има много силно отрицателен ефект върху вашето тяло. Това са храни, които внасят огромно количество празни и ненужни калории без да ви захранват с необходимите за здравето хранителни вещества. След навършване на 30 тези храни трябва да се избягват колкото се може повече, защото след тази възраст метаболитните процеси стават малко по-бавни, което е предпоставка за трупане на излишни мазнини. Липсата на плодове и зеленчуци е друг ужасен пропуск в храненето. Тези храни придават цвят и тонус на кожата, зареждат тялото с необходимите му витамини и минерали и ви помагат да се избавите от излишното тегло и мастна тъкан.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар