Навиците, които ще ни превърнат в бабичка още преди да сме навършили 40 (част 1-ва)

Навиците, които ще ни превърнат в бабичка
Повечето статии в интернет и в женските списания ни насочват към това какво да правим за да запазим младостта и добрата си форма за по-дълго време и да продължим да приковаваме погледи дори и когато вече сме на една по-представителна възраст. Тук искаме да представим всичко от един по-различен ъгъл, а именно да ви посочим вредните навици в ежедневието, които най-безцеремонно крадат от безценната женска красота. Отделили сме няколко момента, които състаряват най-много и на които задължително трябва да се обърне внимание за да може да се избегне негативния ефект на преждевременното стареене.


1. Тютюнопушенето

Ако пушите цигари кожата ви остарява по-бързо от тази на останалите хора. И не само кожата - това се отнася за цялото тяло. Както знаете, кожата е само един от нашите органи и както всички тях тя реагира на негативните външни влияния. Но нека караме по същество: цигарите ще намалят производството на колаген значително, а точно това е разликата между младия и стария човек. Питате се колко ще ви състарят цигарите? Приблизително с около 8 години, поне според научните изследвания провеждани през годините. Това означава, че при активно пушене на ежедневна база на 32 години вече ще имате кожата на 40 годишна. В края на краищата, младостта е достатъчно мимолетна за да я съкращаваме допълнително.


2. Недоспиването

Недоспиването е едно от нещата, които най-много ще се отпечатат на лицето. Преди 30 годишна възраст това може да остане незабелязано, но след 30 се появяват тъмни кръгове под очите след безсънна нощ. Освен това недоспиването е още един досаден фактор, който е в състояние да намали значително производството на колаген. Всичко това прави кожата посърнала, кара я да изгуби от своя блясък и еластичност. Това се вижда и с просто око от самия тен, който изглежда по-блед и восъчен. Ако на момента трябва да прикриете следите на недоспиването можете да се възползвате от околоочен контур, стягащ рол он и ВВ крем, но знайте, че всичко това е ефективно само в извънредни ситуации. Не разчитайте единствено на козметиката да ви поддържа във форма, защото скоро нейната сила няма да бъде достатъчна.


3. Недобрата хигиена

За да бъде кожата в максимално добра кондиция, най-важното е да поддържате много добра хигиена. Това означава да миете и почиствате кожата на тялото и лицето старателно всеки ден, като за лицето задължително избягвате употребата на сапун. Има много различни начини да миете лицето си, но със сигурност сапунът не е сред препоръчителните. Най-добре е да ползвате обикновена хладка чешмяна вода и натурална розова вода за отстраняване на замърсяванията. Самият сапун не е препоръчителен, защото повечето видове могат да причинят запушване на порите и поява на пъпки и интензивно омазняване.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар