Защо йогата забавя стареенето?

йогата забавя стареенето
Йогата е едно от най-добрите средства срещу стареенето. Ще попитате защо, така че бързам да ви отговоря колкото се може по бързо. Йогата е цялостна практика, която засяга различни аспекти от човешкия живот. Това я прави нещо повече от спорт и по тази причина тя има по-обхватен ефект.


1. Йогата като физическа тренировка

В заниманията по йога има много асани и практики, които са една чудесна силова тренировка. Освен това, повечето упражнения залагат на физическата издръжливост. По тази причина йогата е една от практиките, които имат най-силно благоприятен ефект в производството на колаген, който от своя страна е жизнено важен за добрия външен вид. Знаете, именно колагенът е този, който отговаря за външния вид на нашата кожа, така че не се изненадвайте, че йогата е толкова ефективна. Всъщност малко са спортовете, които могат да стимулират толкова силно производството на колаген и един от тях е вдигането на тежести.


2. Йогата помага за намирането на баланс между тренировка и почивка

Йогата ни учи да слушаме тялото си и да разпознаваме неговите нужди. От тази гледна точка, занимаващите се с йога имат по-малък шанс да се претоварят в сравнение с хората, които практикуват други физически упражнения. Практикуващия йога винаги усеща кога е време да се отдаде на почивка и да възстанови силите си.


3. Йогата помага при стреса в работата

Йогата е цялостна практика, а не само обикновена физическа тренировка. В йога има редица високо ефективни упражнения по релаксация и медитация, които при подходящото обучение ще ви подготвят за справяне с ежедневния стрес на работното място. Това не е за подценяване, защото именно работата е едно от местата, на които оставяме най-голяма част от своята младост. Факторите са много - претовареност с отговорности, агресивни колеги, строг шеф. За щастие, йога ще ви помогне да намерите вътрешния си мир.


4. Йога ни учи как да се храним

Йога засяга редица въпроси свързани с храненето и ни учи да слушаме тялото си, да не преяждаме и да се научим да подбираме храната според нейните витамини и хранителни вещества. Йога набляга на естествените храни и на това да ядем с мярка. Ако спазвате някои от правилата в храненето при йога, тогава можете да сте сигурни, че тялото ви ще получи това, от което наистина се нуждае.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар