Ползите за лицето от розовата вода

розовата вода
Розовата вода се създава от не безизвестната маслодайна роза. Известни са няколко различни разновидности - Rosa Alba, Rosa Damascena, Rosa Centifolia и Rosa Gallica. Маслодайната роза се отличава с уникален аромат, който е едновременно силен и много нежен. Според учените това е един от най-подходящите аромати за ползване в козметиката, като водещи в света френски компании са стигнали до този извод доста отдавна.


Розовата вода се получава като би-продукт при производството на розово масло. Листенцата на маслодайната роза се накисват във вода за определен период от време, при което те изпускат ароматни съединения и масла във водата. Получената вода намира приложение не само в козметиката, но и в хранително вкусовата промишленост в производството на десерти и сиропи.


Често подценяваме розовата вода, а причината най-вероятно се крие в това, че именно нашата страна е един от най-именитите производители на тази благовонна течност в света. По ирония на съдбата, именно ние българите показваме най-слаб интерес към този продукт, а в България цената не е никак висока в сравнение с много други по-малко ефективни продукти.


Ползите от розовата вода за лицето


Ползите от розовата вода за кожата са наистина много. Казано на кратко, тя почиства, освежава, омекотява кожата и я хидратира, правейки всичко това в един и същ момент. Напоследък розовата вода се използва като едно от най-предпочитаните средства за почистване на грима вечер. Много жени в Западна Европа и Северна Америка вече предпочитат този метод, тъй като той е напълно натурален и няма да нарани или увреди кожата по какъвто и да било начин.


Освен за почистване на грима, розовата вода може да се прилага много успешно за успокояване на раздразнена и зачервена кожа, защото тя успокоява възпаленията и хидратира кожата. Освен това, розовата вода е изключително привлекателен продукт за заличаване на следите от недоспиване. Просто дръжте флаконче с натурална розова вода в хладилника и всеки път когато се събудите недоспали и с торбички под очите, правете един пет минутен компрес с напоен с водата памук. Просто легнете и сложете памука върху кожата под очите. След малко няма да си личи, че сте недоспали и следите от умората ще изчезнат.


Дерматолозите препоръчват натуралната розова вода за освежаване на кожата и в горещите летни дни. Напълнете един малък пулверизатор с розова вода и от време напръсквайте срещу лицето. Освен с превъзходното ухание, вие ще се облагодетелствате и с това, че кожата мигновено ще се освежи и ще придобие блясък. Подобна процедура може да се прави дори и при дълги пътувания с автобус, влак или самолет, където човек бързо губи свежестта си.


Как да изберем по-качествен продукт?


Цената на розовата вода е един от индикаторите, че сте попаднали на по-качествен или по-некачествен продукт. Обикновено тя не е висока, но за сметка на това по-евтините и по-скъпите продукти могат да имат драматична разлика в качеството. Обикновено се препоръчва да следите етикетите и да избирате натуралните продукти вместо онези, които са пълни с какви ли не добавки.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар