Розовата вода премахва акнето

Розовата вода премахва акнето
Може би сте чували, че розовата вода има изключително силен ефект при хора, които страдат от акне или имат други кожни проблеми, например екзема. Казано на кратко, ако акнето е част от живота ви и имате силното желание да се избавите от него за винаги, бихте могли за сравнително кратък период от време да постигнете забележителни резултати. Не е нужно много. Просто трябва да почиствате всеки ден лицето си с розова вода и това е.


Но защо розовата вода е толкова ефективна?

Обяснението е много просто. Розовата вода има много силен и ясно изразен почистващ антибактериален ефект. Това обяснява до голяма степен нейната ефикасност, защото все пак именно бактериите са причинител на досадните пъпки по лицето. Почиствайки ежедневно, дори и по повече от един път, лицето с розова вода, вие ще създадете една чиста среда, в която тези бактерии не могат да живеят.


Ами антибактериалните сапуни?

Тук мнозина могат да възкликнат, че и антибактериалните сапуни за лице също убиват бактериите. Да, но освен това всеки един сапун, независимо какъв е, може да запуши и порите, което с розовата вода абсолютно никога няма да ви се случи. Тъкмо обратното - порите ще са чисти, отворени и дишащи. Освен това, сапуните за лице изсушават кожата, която от своя страна след това се старае да компенсира с увеличено отделяне на мазнина, което пък завършва с поява на нови пъпки. С розовата вода този проблем не съществува. Тя не изсушава кожата, а просто премахва нежно излишното омазняване от нея. Тя чудесно почиства грима и мръсотията и подобрява циркулацията, което е видимо незабавно след това. В допълнение, розовата вода помага за поддържането на здравословно и балансирано ниво на pH.


Други ползи от розовата вода

Едно друго свойство на розовата вода, което помага срещу появата на акне, несъмнено е силния успокояващ ефект върху епидермиса. Благодарение на това свойство, след нанасяне розовата вода бързо премахва зачервяванията и раздразненията. Това и качество я прави доста препоръчителна и при слънчеви изгаряния. Ако сте прекалили със слънцето и изпитвате дискомфорт, сърбеж и дори болка в кожата, нанасянето на натурална розова вода ще “охлади” положението. Освен това, тя ще подобри циркулацията на засегнатото място, с което ще ви помогне да се справите по-бързо с неприятната ситуация.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар