Алтернативно почистване на лицето

Алтернативно почистване на лицето
Според мнението на много видни козметици и дерматолози миенето на лицето със сапун е много неприемливо и води до досадни ежедневни проблеми с кожата. Дори и най-скъпите специализирани сапуни за лице, които претендират, че са създадени именно за да удовлетворят нуждите на тази част от човешкото тяло, не рядко носят след себе си прекомерно омазняване, запушени пори, пъпки и други подобни.


Истината е, че кожата на лицето е изключително деликатна и едновременно с това се омазнява повече в сравнение с други части на тялото, което прави нейното почистване доста деликатен въпрос. Изниква следното питане: възможно ли е да мием и почистваме лицето си без да използваме какъвто и да било сапун?


От както съществува човечеството хората са живели без да ползват сапун за лице, така че въпросът е излишен. Тук веднага ще скочат ревностните защитници на миенето на лицето със сапун и вероятно ще кажат, че хората са живели и без електричество и каквито и да е други удобства. Това е така, но нека не забравяме, че не всички модерни удобства работят в наша полза. Телевизията, компютрите и смартфоните също са сред съвременните удобства, но това не променя факта, че мнозинството от младите хора имат някакви проблеми със зрението и се нуждаят от лещи или очила.


Подобно е положението и със сапуна. В първия момент след измиването на лицето вие усещате кожата си суха, чиста и свежа, но скоро след това тя започва да се омазнява прекомерно, порите се запушват, а до появата на някоя досадна пъпка не остава много време. И все пак лицето трябва да се почиства.


Според много опитни козметици, миенето с вода е достатъчно на ежедневна база, а за допълнително почистване и по-добра хигиена може да се използва натурална розова вода. Този продукт помага да почистите ефикасно и дълбоко кожата на лицето, не я изсушава прекомерно и не запушва порите. В резултат няма риск от поява на пъпки и акне. Да не забравяме и това, че розовата вода има ясно изразен антибактериален ефект, което гарантира, че лицето ще е наистина чисто след като цял ден сте били навън по прашните улици и сте тичали по задачи и покупки.


Много жени, за които грижата за кожата е приоритет, отдавна знаят тази истина за розовата вода и я използват на ежедневна база, като мнозина казват, че дори и не се сещат за употребата на сапун за лице. Някои я ползват дори по няколко пъти на ден. Висококачествените натурални продукти са абсолютно безвредни и могат да се използват както сутрин за да придадат на кожата по-стегнат контур, свежест и блясък, така и вечер при почистването на грима и подготвяне на кожата за сън.


Как да извършваме почистването на лицето? В това няма нищо сложно. Просто вземете един обикновен памучен тампон за почистване на грим и го напоете с розова вода. Останалото знаете как да направите.


Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар