Важна ли е стойката за външния вид?

Важна ли е стойката за външния вид
Правилната стойка на тялото е изключително важна от чисто медицинска гледна точка. При изкривяване, независимо дали по рождение или придобито с времето, след време могат да се появят оплаквания като болки във врата, в главата, в гърба и други подобни. Придобитите изкривявания най-често се случват през ученическите години, когато децата са принудени да се застояват твърде дълги часове на едно място на неудобни за тях чинове. Освен за здравето обаче, лошата стойка на тялото има и други недостатъци.


Как ни прави да изглеждаме лошата стойка?

Ако имаме изгърбвен стоеж това ще ни направи да изглеждаме по-възрастни, отколкото сме в действителност. Хората с изгърбена стойка изглеждат с по-нисък ръст. При тях освен това раменете изглеждат по-малки, отколкото при хората с правилна стойка. Един от неприятните странични ефекти на изгърбването е образуването на шкембе и отпускането на гърдите. Всички тези фактори заедно правят картината не особено естетична.


Как да противодействаме?

На първо място, ако сте изгърбени е добре да се консултирате с вашия личен лекар и да споделите своите опасения, както и да го попитате какви са неговите препоръки за справяне с този проблем. Ние обаче искам да ви дадем няколко насоки, които също могат да са ви от полза. Захванете се със спорт. Това ще е много полезно за справяне с този проблем. Изключително могат да ви бъдат полезни заниманията с йога и пилатес. Тези практики постоянно поставят акцент на правилната стойка на тялото и голяма част от упражненията целят именно подобрение в тази област. Вървете с прибран корем, вдигната напред бладичка и поглед отправен напред, отпуснете раменете и изправете гръбначния стълб. Развийте мускулите на гърба. Това ще ви помогне да се справите с неприятните изгървания и ще ви помогне ако от неправилната стойка са се появили болки в гърба. Намалете носенето на високи токчета, защото те развалят стойката на тялото.


А какви са предимствата на хубавата стойка?

Ако подобрите стойката си ще изглеждате по-млади, стегнати и стройни. Ще подобрите мускулатурата и на корема. Ще изглеждате по-привлекателни за срещуположния пол и ще се избавите от болките в гърба и врата които са причинени от изгърбване. С правилна стойка ще улесните циркулацията в цялото тяло и всичко ще си дойде по местата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар