Каква е тайната на хубавата талия?

талия
Когато говорим за хубава талия, трябва да започнем с факта, че в това отношение жените са превилегировани в сравнение с мъжете. Точно така мили дами - нежната половина от човечеството несъмнено трупа мазнини много по-трудно в областта на корема. За една жена тънката талия и плосък корем с плочки са много по-лесно постижими, откокото е това при мъжете, просто защото силния пол трупа коремни мазнини с предимство, докато дамите наедряват основно в ханша и бедрата.

За съжаление, дори и нежният пол да е генетично превилегирован и предразположен към това да има хубава и стегната талия, дамите са много често изложени на неблагоприятни фактори, например застояване на едно място на работа и обездвижване с часове, консумиране на вредна храна състояща се от бързи въглехидрати и наситени мазнини, прекомерна консумация на храна и много други.

Ще кажете, че не консумирате много храна, но аз бжързам да ви оспоря и да кажа, че повечето хора поемат огромно количество калории без дори да осъзнават, че това се е случило. Това става когато поемаме сладкиши, чипс и други богати на въглехидрати храни, които са малки по размер и почти незабелязано преминават през храносмилателната система, но допринасят стотици допълнителни калории.


Как да се справим?

- Първо място по значение сме отделили на големината на порциите. Много диетолози казват, че дори и да ядем само домати или ябълки, ако постоянно сме претъпкани с храна, то най-вероятно ще трябва да намалим обема храна ако искаме да смалим талията. Колкото и да подбираме храната и колкото и полезна да е тя, прекаленият обем кара тялото да започне да складира хранителни вещества. Освен това, голмият обем храна ни кара да забавим храносмилателните процеси.

- Правилния избор на храна следва в списъка с препоръки. Това означава, че не е важно само да ядете в уметени количества, но и какво точно ядете. Искате плосък корем? Яжте извара. Ако не ви допада вкуса, тогава можете да я овкусите с лъжичка мед или конфитър. Яжте пилешко, яйца, зеленчуци и плодове, хапвайте пълнозърнести храни. Забравете за всичко, което върви в лъскави и шарени опаковки.

- Упражненията са много важни. След като сте посегнали към правилните храни и ги приемате в умерени количества, идва ред и на спорта. Сами изберете какво да практикувате, но също така може да правите и коремни преси, без значение от избрания спорт. Важо е да знаете как се правят правилно. Не е необходимо да вдигате целия гръб, а просто да натоварите коремните мускули.

- Правилната стойка е от огромно значение. Ако сте изгърбени е твърде вероятно да се оплаквате и от отпуснати гърди и щтръкнал напред корем.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар