Съвети за хубава кожа

хубава кожа
Искате да имате хубава кожа? Тези няколко съвета ще ви помогнат да се доближите до вашата цел. Не е толкова трудно, колкото изглежда.


1. Пийте много вода. Чаша хладна вода с лимон и мед ще ви помогне да прочистите храносмилателната система, а от там да придобиете чиста и здрава кожа.


2. Яжте свежи храни. Важно е да консумирате големи количества пресни плодове и зеленчуци, защото те са много богати на витамин С, а той е сред най-важните фактори за хубавата кожа. Папаята може да направи чудеса. Можете да я ядете прясна, но също и да масажирате лицето с парче плод. От друга страна, избягвайте пържените храни и прекомерната консумация на сладкиши. Заменете чипса и царевичните пръчици пред телевизора с плодове и кисело мляко.


3. Почивайте си достатъчно. Когато вашето тяло е добре отпочинало, това няма как да се скрие от лицето. Задължително е да спите минимум 8 часа, но е важно също и качеството на съня. Постарайте се да спите в тихо и спокойно добре проветрено помещение, защото така ще възстановите силите си по-бързо.


4. Усмихвайте се! Усмивката е най-доброто украшение, което човек може да постави върху себе си. Колкото повече се усмихвате, толкова повече се подобрява кръвообращението в лицето, което води до привлекателен блясък. Също така, поддържайте позитивно отношение към живота и света. И не забравяйте, че отношението което имате към себе си се вижда по-лицето ви.


5. Използвайте естествени продукти за лице. Може да използвате аюрведична козметика, но също така можете да използвате и витамин Е. Хидратирайте лицето си достатъчно - измивайте го с вода най-малко 2 - 3 пъти на ден, като особено важно е да измивате със студена вода около кожата на очите.


6. Движете се достатъчно. Ако вървите всеки път, когато разполагате с достатъчно време за това, то нуждата от козметика драстично ще намалее. Движението на чист въздух подобрява кръвообращението и цялостната циркулация в организма, което води до по-здрав и свеж тен. Само погледнете кожата си след дълга разходка - не е ли тя видимо подмладена и лъскава?


7. Възползвайте се от слънчевата светлина. Излизайте всеки ден на открито и прекарвайте поне малко време на слънце. Разбира се, преди това трябва да сте защитили кожата си от вредните ултравиолетови лъчи. При всички положения обаче, слънцето ще окаже подмладяващ ефект посредством придобиването на привлекателен и неустоим тен.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар