5 неща, които ще помогнат на връзката ви да процъфтява

5 неща, които ще помогнат на връзката ви да процъфтява
Всички ние знаем каква точно връзка искаме да имаме. Знаем какво искаме да получим, а именно любов, уважение, оцененост, откровеност, надеждност и добра комуникация. Това са основите на всичко. Често обаче, макар и да знаем кое е ценното в междучовешките отношения, ние самите не даваме на нашия партньор това, което самите ние не очакваме да получим. Същността на една връзка е във взаимодействието, а не само в това което вие самите получавате насреща. Ако дадете на вашия партньор всичко, от което има нужда, партньорът ви ще ви отвърне със същото, защото няма да иска да ви загуби и защото ще оценява това което правите за него. Ето няколко дребни съвета, които могат чувствително да помогнат на връзката ви и тя реално да процъфти:


1. Научете се да се извинявате незабавно когато осетите, че сте допуснали някаква грешка. Не се страхувайте да се изправите с партньора си очи в очи и да кажете, че сте сгрешили за нещо. Много хора изпитват панически ужас да признаят, че са сгрешили в нещо, а това наистина успява да подразни дори и най-спокойните хора. Когато сте се скарали за нещо не се тревожете, че ще се първия който ще се извини. Вдигнете телефона и кажете, че съжалявате.


2. Научете се да подминавате дребните неща в ежедневието. Ако зацикляте за всяко дребно нещо и създавате проблем от съвсем дребни битовизми, тогава постигането на хармонична връзка най-вероятно няма да ви се получи така, както на вас би ви се искало. Обикновено закачането за дребни досадни неща в ежедневието ще предизвика раздразнение в партньора, колкото и да не ви се иска той да се дразни. Не можете да ограничите емоциите на хората около вас, но можете да поработите върху своите реакции.


3. Питайте своя партньор за това как е минал неговия (или нейния) ден. Важно е да проявявате искрен интерес към живота на човека до себе си, към неговите емоции, мисли и преживявания. Това е от голямо значение за да изградите истинска връзка. Истинските отношения не се базират само на грижи за децата, готвене, чистене, пране и поделяне на ангажименти, а споделяне на света на отсрещния човек.


4. Направете го част от живота си, правете много неща заедно. Гледайте филми, споделяйте, разхождайте се, спортувайте, ходете за риба, събирайте се с приятели. Превърнете се в търсачи на спомени, тоест създавайте си хубави усещания. Приятно прекараното време ще ви топли в моментите, в които имате грижи и проблеми.


5. Постарайте се вашия партньор да знае, че никога няма да го изоставите, каквото и да се случи. Това е вашия човек и вие ще сте до него винаги и във всичко. Това значи страшно много и ще ви помогне заедно да преодолеете несъгласията и несъвместимостите по редица въпроси.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар