Кафето и хубавата кожа

Кафето и хубавата кожа
Хората от много отдавна са върли почитатели на кафето, и то дори и без да подозират колко много положителни качества има то. Тъмно кафявата ароматна напитка с леко горчив привкус и обаятелен дълбок аромат се оказа, обаче, много по-полезна за нас, отколкото някога бихме могли дори да си помислим или да си представим. Оказва се, че кафето предпазва човека от цял куп здравословни проблеми, особено от заболявания от типа на алцхаймер и деменция, които засягат мозъка и по-точно памета на човека.

Освен всичко това, кафето си спечели уважението и на онези дами, които са малко по-суетни и държат изключително много на грижата за своя добър външен вид. А както излиза, тонизиращата напитка е в доста тясна връзка с грижата за външността.

О тъде идват най-добрите сортове кафе? Това е сложен въпрос, защото редица страни произвеждат много качествено кафе, нио определенио трябва да споменем името на Колумбия, която е един от световните лидери щом става дума за най-висококачествено кафе.

Доколкото обаче е трудно да се определи с абсолютна точност къде е най-хубавото кафе, то ефектите от него не подлежат на съмнение. През последните години доста хора се изненадват когато видят колко много продукти за разкрасяване на лицето, в това число и някои много висококачествени маски и кремове за лице, притежават в себе си не друго, а именно екстракт от кафе или кофеин.

Установено е, че кофеинът и екстрактите от кафе правят с кожата на лицето точно това, което правят и с нас рано сутрин, а именно събуждат ни.

Вече е доказано, че кофеинът, когато се добави в продуктите за лице (кремове или маски например) има способността да стимулира клетките да функционират по-добре и да се оживят.

По тази причина, все повече козметични продукти залагат на разраотки, които по един или друг начин са свързанис кафето. Освен за лице, продуктите за подхранване на косата напоследък също обръщат очи към това, че кафето и съдържащите се в него вещества имат доста силен съживяващ ефект и могат успешно да накарат косата да възвърне доброто си здраве и блясък.

Ако пък търсите алтернативни възможности, тогава можете да намерите куп предложения за чудесни маски за лице, които можете да приготвите сами в домашни условия, както и домашно приготвени продукти за по-хубава коса. Възможностите са многобройни, просто трябва да им дадете шанс.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар