Как да боядисаме косата си с кафе?

боядисаме косата си с кафе
За хората винаги е много ценно когато имат възможността да научат някоя и друга домашна рецепта за разхубавяване. Без значение дали става дума за маска за лицето, за средство за третиране кожата на тялото или пък за косата, това винаги е от полза за една жена. Най-малкото, домашните средства няма да ви навредят дори и ако стане фал и не ги използвате както трябва. Тук искаме да обърнем внимание на една такава рецепта, която предлага възможността да боядисаме косата само с помощта на натурален балсам за коса и истинско натурално кафе. Дали това домашно средство действа? Със сигурност. Дали напълно замества боите за коса, които се предлагат в търговската мрежа? Едва ли. Въпреки това, домашната боя е достатъчно добра за да подхраните и съживите блясъка на косата си, с което ще намалите необходимостта от прекалено често боядисване.


Ето какво ви е необходимо за боядисването:

Направете си силно истинско натурално кафе, най-добре да е еспресо. Имайте предвид, че неорганичните кафета винаги съдържат някакви допълнителни химикали, така че е добре да избирате внимателно какво ще използвате. След това оставете кафето да се охлади добре.

Сега вземете друга чаша със същата големина и в нея смесете натурален балсам за коса по ваш избор с 2 супени лъжици утайка от кафе.

След като имате на разположение и охладеното кафе, и балсама с утайка от кафе, то можете да вземете един по-голям съд и да смесите в него двете чаши за да получите еднородна смес.

Следва нанасяне на косата. Разпределете сместа равномерно и и полрийте цялата коса с нея от корените до върха. Останете така около един час, след което измийте косата под душа с шампоан.


Предимствата:

Ще получите приятен и деликатен цвят на шоколад, който ще е съпроводен с неустоим блясък. Ще подхраните косата в дълбочина, защото кафето от доста време е доказано ефективен продукт при подсилване на косата. След като третирате косата си тя ще бъде много по-здрава и хубава от преди това.


Недостатъци:

Основен недостатък е по-слабият резултат от класическата боя за коса. Обикновено тази процедура е доста ефективна при подсилване и подобряване на цвета, но не и ако трябва да покриете изцяло бели и обезцветени коси.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар