Кафето може да победи плешивоста?

Кафето може да победи плешивоста
Търсенето на лек срещу досадното оплешивяване е бизнес за много милиарди долари, който живо вълнува стотици милиони мъже по целия свят. Оплешивяването засяга както мъжете, така и жените, но при представителите на силния пол то е доста по-ясно и силно изразено, поне при една доста голяма част от мъжете. Има различни типове оплешивяване в зависимост от това коя част от скалпа е засегната, но резултатът във всички случаи е загуба на коса, което влияе на самоусещането и самочувствието на човека, който живее с този проблем. Разбира се, има мъже които доста добре и ефективно се справят с положението като бръснат главата си и просто сменят стила си, опитвайки се да заприличат на някой от обичаните екшън герои, а в някои случаи това действително ги прави доста привлекателни, дори повече от преди да се появи проблема.


Въпреки това, не всеки мъж иска да приеме с лека ръка, че оплешивява и в редица случаи хората имат нескрито желание да се борят с това по всички възможни начини и не желаят просто да стоят със скръстени ръце. Слава богу, напоследък учените правят все по-големи пробиви в борбата с оплешивяването, които несъмнено ще доведат до това, че в бъдеще този проблем ще бъде лечим и доста лесно преодолим.


Къде се крие надеждата?

Учените изследват голям спектър от възможности за справяне с този проблем, но според мнозина една от най-обещаващите опции е вероятността да се постигне резултат с помощта на кафе. Счита се, че кофеинът и някои други съставки в кафето стимулират значително растежа на косата, което може да доведе до доста добри резултати. Разбира се, не всеки иска да пие кафе, а и в по-големи количества, тази напитка може да доведе до редица други проблеми като превъзбуденост, нервност, безсъние и дори до проблеми със сърдечно съдовата система при хора със здравословни проблеми. Това обаче е проблем, защото здравословните количества кафе обикновено не са достатъчни за да получите задоволителни резултати във възстановяването на космения растеж. Ето защо учените се стремят да открият начин, чрез който да достигат важните съставки д скалпа без да е нужно до пиете кафе ако не желаете. Просто продуктите се втриват в самия скалп директно. Сред най-интересните пробиви са шампоаните с екстракти от кафе. те стимулират растежа на косата без да оказват друго влияние на хората, а редовното приложение е безопасно. Дали ще се открие някой революционен продукт все още не може да се кажъ на 100%, но учените са убедени, че някое велико откритие очаква зад ъгъла.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар