Колко ефективно е кафето за потъмняване на косата?

потъмняване на косата
Кафето може да се използва не само като отлично средство за начало на новия ден, но също така и като козметично средство за потъмняване на косата или иначе казано - като домашна боя за коса. Въпреки че по магазините се продава небивало разнообразие от бои за коса, те не са естествени, а за създаването им се използват наистина хиляди различни по рода си химикали. Докато козметичните компании апелират да не се страхуваме от техните продукти и постоянно повтарят, че техните бои не са опасни, то все пак няма как да се отрече, че натуралния продукт си е натурален и няма как да е по-лош от химически създадените алтернативи.


Има ли ефект от кафето?

Действително, кафето има много добър ефект при употребата ми като домашна боя за коса. Без проблем русо-кафявата или рижавата коса могат да добият меки, натурални и дълбоки нюанси на шоколад, а полученият цвят ще изглежда по-естествен, отколкото която и да било боя е в състояние да постигне. Но ефект можете да очаквате не само при по светли коси, които желаете да потъмните. Дори и кафевите коси могат да станат по-тъмни и да придобият изненадващ блясък и дълбочина на цвета.


Какви са отрицателните страни на употребата на кафе за боядисване на коса?

Най-големият недостатък на този иначе изцяло натурален продукт е, че боята не е много трайна. Обикновено след всяко измиване цветът леко изсветлява. Ето защо кафето се препоръчва като средство, с което да разредите боядисванията на косата си за да и дадете време да се възстанови, но едва ли може да замени напълно боята за коса. За разлика от боята, кафето не само не изтощава, но напротив - то силно подхранва и подсилва косата.


А как да си направим боята?

Това е най-лесното нещо на света. Вземете една чаша и я напълнете до половината с балсам за коса. Можете да използвате екологично чист еко продукт, което да допълни кафето (нали все пак и то е чист продукт). После сложете в балсама за коса 3 или 4 пълни лъжици с натурално инстантно кафе и бъркайте докато всичко не се смеси напълно. Нанесете равномерно на цялата коса и останете така за поне час. След това измийте косата и вижте резулатите, не е ли впечатляващо това, което успяхте да постигнете с нещо толкова обикновено като 3 или 4 лъжици кафе?
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар