Как да си направя домашен балсам за коса?

домашен балсам за коса
Знаете ли, че от всички домашно приготвени козметични средства, които могат да ви минат през ума, на практика нищо не е по-лесно за приготвяне от домашния балсам за коса? Ще попитате защо? Много просто - защото за него са необходими само две наистина много прости съставки и едната от тях е толкова лесно достъпна, че можем дори да опишем като безплатна. Е, не е чак съвсем безплатна, но на практика за вас ще бъде все едно не струва абсолютно нищо.


Какво ни е необходимо за да си приготвим балсама за коса у дома?

Това, от което се нуждаете, са само една малка бутилка от минерална вода (може и празна опаковка от балсам или от шампоан), една супена лъжица истински ябълков оцет и… чиста вода от чешмата. Изсипете необходимия ябълков оцет в бутилката и добавете приблизително една чаша вода вътре.


Как се използва домашния балсам за коса?

Преди да нанесете върху косата трябва да разбъркате много добре цялата бутилка за да може оцета да се смеси добре с водата. Изсипвайте внимателно върху косата и втривайте добре с плавни масажиращи движения в скалпа. Обикновено балсама се поставя след като косата е измита с шампоан. След като натъркате косата и скалпа е добре да почакате няколко минути, след което да измиете много добре с обилна струя вода. Не бива да се тревожите, че косата ви ще мирише - след изсушаването няма да се долавя дри и най-лекия аромат на оцет, а миризмата ще е по-скоро на шампоана, който сте използвали преди това.


Какъв резултат да очаквам?

Очаквайте усещане за изключително чиста коса, което се съпровожда с много силен блясък, който преди това косата не е притежавала. Тази система може да се повтаря при всяко къпане, стига разбира се да се чувствате доволни от резултата.


Защо да използваме този домашен балсам?

Този балсам е подходящ за хора, които използват изцяло натурални средства за миене и козметика. Това ще ви позволи да се придържате към този начин на живот, защото, както вече се уверихте, този балсам не съдържа никакви химикали. Разбира се, бихте могли да използвате балсама с оцет и след обикновен шампоан, но в този случай идеята е да използвате натурален продукт, а ако преди това сте ползвали класически купешки балсам, то най-вероятно в него ще е имало множество химикали, а от тук следва, че ползването на този натурален балсам за завършек губи смисъл.


Факторът “цена”...

Това е друга причина, която да ви накара да използвате този домашно приготвен балсам. На практика този продукт излиза без пари, защото стойността му е равна на чаша вода и лъжица с оцет.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар