Как да победим мазната коса и пърхота?

мазната коса
Ако имате проблеми с мазна коса и пърхот, това означава, че сте приблизително като 1 / 3 от хората. Действително, това са два от най-често срещаните проблеми свързани с косата, а най-нелепото е, че всъщност не е толкова трудно да ги надвием. Противно на вашите очаквания, няма да се нуждаете от скъпи препарати, които да натоварят допълнително вашия семеен бюджет, защото все пак никой не иска да изхарчи и без това недостигащите му средства за безсмислени козметични продукти. не бива обаче да се заблуждавате - това че има лесен и нескъп начин за борба с пърхота и мазната коса, съвсем не означава, че няма да се радвате на чудесни резултати.


Домашен балсам за коса против пърхот…

Вземете едно малко шишенце за минерална вода. Поставете в него една супена лъжица натурален ябълков оцет. Допълнете с една чаша чиста хладка вода. Прибавете към сместа около 6 капки етерично масло от чаено дърво, лимон, евкалипт, мента или пък розмарин. Изберете това, което най-много ви допада као ухание. След като измиете косата си вземете домашно приготвения балсам, рабойте добре сместа, сипете върху главата и направете масаж за да попие добре в кожата на главата. Тези етерични масла са много ефективни за лечение на сухота на скалпа и пърхот. След като постоите няколко минути отмийте много обилно с вода. Предимството е, че няма никаква химия и че ще ухаете прекрасно.


Домашен балсам за мазна коса…

Направете същия балсам, за който ви казахме горе (чаша вода и супена лъжица натурален ябълков оцет в шеше от минерална вода). След това обаче добавете около 6 капки етерично масло иланг-иланг, чаено дърво, лавандула, сандалово дърво или лимон. Най-приятен обикновено е аромата на сандаловото дърво, а най-силно действие има лимонът. Процедира се по същия начин. Сместа се разбърква добре и се слага на косата непосредствено след като сте се измили с шампоан. Почакайте няколко минути, след което измийте. Ако косата е много мазна се препоръчва лимон, а ако резултатът ви се струва слаб, тогава бихте могли да добавите и още една две какпки от етеричното масло.


Домашен балсам за всички типове коса…

Ако искате да си направите домашен балсам, който да е подходящ за всеки тип коса, тогава водата и оцета се подправят с 6 до 8 капки етерично масло от розмарин. То ухае много нежно и приятно, а неговото въздействие ще бъде благоприятно за всеки тип коса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар