5 йога съвета за хубава кожа

йога съвета за хубава кожа
Йога е добре позната с многобройните предимства и ползи, които тялото може да извлече от редовното практикуване. Когато превърнете заниманията с йога в редовна практика, няма начин да не забележите цялостно подобряване на вашето душевно и физическо състояние. Като част от едно цяло, кожата също може силно да се облагодетелства от заниманията с йога. Ето и 5 йога съвета за красива и сияйна кожа.


1. Практикуването на пози от йога подобрява циркулацията на кръвта на главата и зоната на лицето. Някои пози като кобра, риба, триъгълник или детска имат особено силно влияние в притока на кръв в главата. Практикуването на тези пози допринася за снабдяването на тялото с кислород а това рефлектира в чиста и сияйна кожа.


2. За някои жени проблемите с акнето стават доста по-лоши през летните месеци, особено ако имате мазна кожа. Охлаждащите упражнения по дишане (прана яма) Могат да помогнат чрез охлаждане на кожата, а това ще създаде върху кожата едва доловим лъскав филм. Тези дихателни упражнения оказват емоционално и физически силно прочистващ ефект.


3. Няма как да се погрижите за кожата си без преди това да обърнете внимание на храносмилателната система. Много често кожата на лицето отразява цялостното здраве на храносмилателната система. С помощта на някои асани и дихателни упражнения можете силно да подобрите храносмилането и перисталтиката на червата а така само след няколко дни ще усетите лицето си видимо подмладено и освежено.


4. Медитирайте 2 пъти на ден, всеки ден. Колкото повече го правите, толкова по-красива кожа ще имате. При редовно практикуване ще откриете, че нуждата от грим намалява. А как да правим медитация? Просто намерете тихо и спокойно място, където никой да не ви притеснява. Добре е ако светлината е по-слаба. Застанете по удобен за вас начин, независимо дали сте легнали и седнали. Важно е гръбнакът да е изправен. Намирайки подходяща поза просто се отпуснете и дишайте. Фокусирайте се върху вдишванията и издишванията. Ако умът ви се разсее не се ядосвайте просто отново обърнете внимание на дихателния процес.


5. Практикувайте по 20 минути на ден йога за лице. Това ще помогне да подобрите кръвообращението на лицето и ще стегне лицевите мускули, които имат тенденция да се отпускат с годините. Поддържайки мускулите на лицето стегнати, вие ще изглеждате много по-млади и свежи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар