Мога ли да нося грим по време на кардио тренировка?

грим по време на кардио тренировка
Ако от известно време насам сте намислили да се захванете с някакъв тип динамични кардио тренировки, например тае бо, тичане или нещо друго с висока интензивност, то най-вероятно има много неща, които да ви интересуват. Сред най-често срещаните въпроси са как да се храним, какви дрехи да носим по време на тренировка, колко често да практикуваме, кога да почиваме и други подобни.


Ако вече сте решили проблема с облеклото, графика и храненето (три жизнено важни момента при всеки начинаещ спортист), тогава идват на ред някои други по-малки, но също важни въпроси. Ако сте представителка на нежния пол, тогава може би се чудите дали можете да спортувате носейки грим. Все пак за една жена външният вид е от голямо значение и всички ние искаме да изглеждаме просто безупречно.


Ето как стоят нещата най-точно. Погледнато от чисто медицинска гледна точка, не съществува каквато и да е причина, поради която да не носите грим докато тренирате. Реално погледнато, да спортуваш с грим на лицето е съвсем същото като да четеш книга с грим. Въпреки това, ние горещо ви препоръчваме да не го правите. Казано на прост език, едното по никакъв начин не засяга другото нито в положителен, нито в отрицателен план.


От естетическа гледна точка обаче, носенето на грим по време на тренировка не е толкова просто. Макар че това няма да навреди на кожата ви по никакъв начин, все пак е много важно по време на тренировка кожата да може да диша свободно, а някои типове декоративна козметика просто запушват порите и възпрепятстват това.


Освен това, интензивната кардио тренировка предполага, че буквално ще се изпотите като прасе, а стичащата се по вас пот ще размаже грима ви така, че няма да можете да се познаете в огледалото. Това особено важи за някои типове спирала за мигли, които могат да ви докарат доста готически вид ако черната спирала се размие от стичащата се по челото и слепоочията пот. Подобно е положението и с фон дьо тенът, който не реагира много красиво в комбинация с високи температури и пот.


Да не забравяме и това, че ако практикувате в някакъв фитнес център, то вие най-вероятно ще имате до себе си и хавлиена кърпа, с която да се подсушите, а гримът ще ви пречи да го правите. Така че ето ви един съвет - оставете козметиката за след фитнеса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар