10 причини да правим кардио тренировки

кардио тренировки
Искате да бъдете убедени, че кардио тренировките сис труват? Вижте само какво ще спечелите ако придобиете навика да практикувате редовно някакъв избран от вас интензивен спорт:


1. Ще изгорим подкожните мазнини

Подкожните мазнини имат един голям враг и това са кардио тренировките. Както може би сте чували, тичането и скачането на въже са най-големите врагове на подкожните мазнини, но те не са единствените. Всяко високо интензивно упражнение, което ви кара да ускорите пулса и да се изпотите върши работа.


2. Ще надвием досадния целулит

Топенето на мазнините и стягането няма как да не засегнат и целулита. При някои хора той ще се стопи повече отколкото при други, но при всички положения ще има резултат.


3. Ще подобрим тонуса си

Цялостния тонус ще се промени. Ще усещате по-добро настроение, по-малка податливост към депресия, повече енергия при ставане сутрин, повече сили за забавления вечер.


4. Ще повишим самочувствието си

Един от големите печеливши ще е вашето самочувтвие, което може чувствително да се развие под влияние на редовните тренировки. Само опитайте и ще видите колко добри ще са резултатите.


5. Ще имаме по-хубава кожа

Кожата ще стане по-блестяща, еластична и с по-добър тен. няма как - все пак кръвообращението значително се подобрява, а с това и всички други процеси в организма.


6. Ще бъдем по-енергични

При редовно практикуване на кардио ще усетите пристъп на енергия, който във времето ще се превърне в едно постоянно повишено ниво на енергичност.


7. Ще намалим риска от сърдечно съдови заболявания

Риска от различни сърдечносъдови заболявания намалява значително при редовни кардио тренировки. Спорта помага да контролирате също така състояния свързани с хипертония и високо кръвно налягане. И все пак, ако имате подобни проблеми, то тогава най-добре се консултирайте с лекар преди да се заемете с упражнения.


8. Ще имаме по-здрави кости

Редовните кардио тренировки намаляват вероятността да получите някакви проблеми с костите. Знаете, с годините костната система загубва част от своята здравина, но с редовни кардио тренировки вероятността за това ще е значително по-малка.


9. Ще станем по-силни

Ще станете чувствително по-силни, защото редовните интензивни кардио тренировки ще направят мускулите ви по-здрави и по-добре функционални. Това ще си личи не само по външния вид, но и по това, че ще усещате много по-голяма физическа сила и издръжливост.


10. Ще се почувстваме по-мотивирани

Известен факт е, че хората, които интензивно се занимават със спорт, в това число правят кардио тренировки, се отличават със значително по-високо ниво на мотивираност в своите занимания извън сферата на спорта. Редовните кардио тренировки ще ви направи по-борбени във вашия бизнес или в службата, ще ви помогне да бъдете по-стабилни и по-трудно да губите увереност и самообладание.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар