10 минутно кардио може да промени тялото и живота ви

кардио
Колкото и да ви се струва не за вярване, факт е, че дори и с нищо и никакви 10 минути кардио тренировка бихте могли да получите чудесни резултати. Питате се дали ще ги забележите скоро? Нека сме съвсем честни - няма как да очаквате чудеса още първите няколко дни, но след около месец вече ще започнат да се забелязват промени.


Промените върху тялото

Първо ще забележите, че кожата ви ще стане по-свежа заради подобреното кръвообращение, а и заради подобреното производство на колаген. Това е нещо, което всички активно спортуващи хора забелязват. На второ място ще почувствате, че мазнинките започват да се стопяват и вместо това тялото придобива по-стегнат силует и става по-мускулесто. Обикновено хората, които имат проблем с целулита започват да откриват известно подобрение заради цялостно подобрената циркулация и изграждането на по-стегната мускулатура.


Промените в съня

Друго предимство, което ще ви се отрази добре е, че най-вероятно ще изпитате подобрение в качеството на съня. Ще спите по-дълбоко и ще се събуждате по-отпочинали. Това, освен за тялото, е много добре и за нервите.


Промените в самочувствието

След известно време спазване на тази рутина от кардио тренировки, вие ще усетите, че самочувствието ви се увеличава. Тук значение имат два фактора. Първо, вие започвате да изглеждате по-добре и това н остава незабелязано. Второ, тренировките причиняват по-добър био химичен баланс на мозъка, което се изразява с по-силно отделяне на хормони на щастието.


Но как една толкова кратка тренировка може да подейства?

Ако кардио тренировката е достатъчно интензивна и динамична, това че тренирате едва десет минути не е от особено значение. Всъщност това време е достатъчно за да се сгреете, за да се изпотите, да ускорите пулса и да задействате горенето на калории на по-бързи обороти. Ако съчетаете интензивната кардио тренировка с качествено здравословно хранене, тогава резултатите няма да закъснеят.


Какво представлява тренировката?

Няма точна формила каква може да е тренировката. Може да е тичане, може да е скачане на въже, може да е интензивна кардио йога тренировка, може да е тае бо или пък симулация на бокс (не е нужно да имате партньор - можете съвсем спокойно да си тренирате сами, важно е движението и интензитета).
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар