8 начина да стимулираме производството на колаген

8 начина да стимулираме производството на колаген
Колагенът е онзи протеин, който ни защитава от появата на бръчки и фини линии по лицето, прави кожата да изглежда млада, здрава и еластична. Колкото по-добро е производството на колаген, толкова по-млада и хубава е кожата. Ето осем съвета, които е добре да запомните, защото могат да ви бъдат доста полезни в борбата със стареенето.


1. Спрете цигарите

Цигарите са причинител номер едно на преждевременното стареене, а пушенето е толкова масово, че повечето от нас дори не осъзнават колко щети може да нанесе. Казано на кратко, колагенът се разрушава многократно по-бързо под влиянието на никотиновия порок.


2. Увеличете витамин С

Установено е, че витамин С има много голямо значение за поддържане на колагена на високи равнища, особено при жените на възраст около и над 40 години. Разликата между младата жена и сбръчканата кожа може да се крие дори и само в разликата в количеството витамин С, което включвате в диетата си.


3. Пазете се от слънцето

Излагането на силни слънчеви лъчи на обяд могат доста силно да навредят на дълбоките слоеве на кожата и да разрушат колагена така, както и цигарите правят.


4. Кремовете с ретинол

Кремовете с ретинол имат доказан ефект в борбата със стареенето, защото попивайки в кожата, те помагат на вътрешните слоеве да намалят пораженията от слънцето и едновременно с това стимулират производството на колаген.


5. Намалете сладкишите

Счита се, че захарта е сред основните причинители на преждевременното стареене на кожата, защото според някои учени тя има свойството да руши колагена. Това, съвсем естествено, рефлектира в появата на бръчки, отпускането на кожата и загубата на блясък.


6. Ексфолирайте и масажирайте кожата редовно

Редовното ексфолиране на кожата стимулира производството на колаген. При хората, които ексфолират кожата си редовно се наблюдават някои очевидни разлики, например по-добър тен и по-сияйно излъчване. Подобен ефект имат и редовните масажи, тъй като те подобряват циркулацията под кожата и повишават възстановяването.


7. Потърсете колкото се може повече растителни източници на протеин

С това не искаме да ви кажем, че не бива да ядете животински протеин, а просто, че трябва да увеличите протеините наблягайки на тези от растителен произход. Сред най-добрите източници са бобовите храни и соята.


8. Повече антиоксиданти

Оксидантите атакуват колагена и го разрушават, а антиоксидантите ви помагат да спрете това. Яжте всякакви плодове и зеленчуци, но най-голямо внимание обърнете на горските плодове.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар