Маска за лице с мед и сол

Маска за лице с мед и сол
Знаете ли, че само два обикновени продукта от кухнята каквито са меда и солта можете да си направите невероятно ефективна маска за лице? Това е факт и няма измама. Не е нужно нищо друго, а ефектът от маската е просто чудесен.


За какви топове кожа е подходяща тази маска със сол и мед?

Домашно приготвената маска със сол и мед е предназначена за хора, които имат мазна или поне смесена кожа. Ако вашата не е такава, а е например суха, тогава можете да намерите повече полза ако използвате не сол, ами захар.


Какво количество е нужно от продуктите?

За тази маска не е необходимо много. Достатъчно е да смесите заедно една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка сол. Така ще си спестите неприятното разтичане и маската ще бъде гъста и добре прилепваща към кожата на лицето.


Подгответе лицето

Преди да поставите маската трябва да измиете добре лицето с вода, а след това - да го подсушите. Така кожата ви ще е готова да попие от съставките по-добре.


Нанесете маската на лицето

Маската се нанася нежно и внимателно с бавни масажиращи движения. Имайте предвид, че не бива да сте твърде бързи и груби, защото солта е малко абразивна, което означава, че ако не внимавате може да нарани лицето ви и да го издраска. Все пак един лек масаж ще ви дойде добре.


Колко време да стоим с маската?

Около 10 - 15 минути е приблизителното време, за което трябва да останете с маската на лицето ако искате да подейства добре и да попие в кожата.


Миенето на лицето

След като сте постояли около 15 минути с намазано лице идва ред на изплакването. Използвайте топла вода за да се измиете, но нека не е гореща. След това изплакнете и със студена вода.


Какъв ще е резултатът от тази маска?

На първо място трябва да се спомене, че след маската кожата ви ще се чувства много нежна, гладка и приятна на допир. Ще видите, че тя вече не се омазнява толкова силно, колкото се е омазнявала преди това. Мазната кожа ще се саморегулира и ще изглежда видимо по-добре. Обратно - при суха и изтощена кожа захарта ще създаде обратния ефект и ще я подхрани силно, карайки я да започне да се омазнява малко по-интензивно.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар