Как да си направим домашен ексфолиант?

домашен ексфолиант
Преди да започнем с това как да си спретнете домашно приготвено ексфолиращо средство и то без много усилия, нека първо видим защо това е необходимо и какви ще са ползите за тялото от това.


Нужен ли ми е ексфолиант?

Да, ексфолиант е нужен на всяка жена, а и на всеки мъж (нека вече да загърбим предразсъдъците!), без значение от възрастта. Независимо дали сте на 18 или на 78, ексфолирането на кожата е част от поддържането на добрия външен вид, така че не си мислете, че сте твърде млади или стари за подобна процедура.


Защо всеки човек се нуждае от екфолиране на кожата?

Ексфолирането на кожата е нещо, което всеки човек трябва да прави по простата причина, че независимо от нашата възраст, нашето тяло постоянно се обновява. Едни клетки се появяват, други умират. Целта на ексфолиращите продукти е именно тази - да ни избавят от мъртвите клетки, които се натрупват по повърхността на кожата.


Колко често да ексфолираме кожата си?

Един път в седмицата е добре като за начало. Ако прецените, че има нужда можете да правите това и по-често. И обратно - ако сметнете, че е излишно да го правите толкова често, тогава можете да разредите, но това едва ли ще е необходимо.


Ексфолиращите продукти, които се продават в магазините за козметика по-ефикасни ли са от продуктите, които можем да си направим сами у дома?

Тук бързаме да ви отговорим, че купеното от магазина в никакъв случай не е по-качествено или ефикасно от това, което можете да си направите сами, поне що се отнася до продуктите за ексфолиране на тяло.


Какво ще ми е необходимо за да си направя у дома ексфолиращ продукт?


три супени лъжици натурален пчелен мед (може да е течен, а може и разтопен на водна баня);


една супена лъжица настъргана лимонова кора;


една супена лъжица бадемово олио (много често се използва като съставка в различни домашни продукти за тяло и лице);


една супена лъжица захар;


Какво да правим с тези продукти?

След като имате всички съставки можете да ги смесите в малък подходящ за целта съд, като се стараете да ги разбъркате много добре докато се получи еднородна смес.


Кога да използваме този ексфолиант?

Идеалният момент е когато сте в банята, но преди да сте измили тялото с душ гел или сапун. Направете ексфолиращата процедура, след това се измийте от тази малко лепкава и леко мазна, но силно подхранваща субстанция.


Какви са ползите?

Кристалите захар ще изтъркат деликатно вашата кожа като ви освободят от мъртвите клетки. И не само това. При ексфолирането ще подобрите чувствително кръвообращението, което ще допренесе за по-младолика кожа и по-лесно топене на подкожните мазнини.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар