Домашна маска за коса с канела

маска за коса с канела
Канелата отдавна е известна със своите качества що се отнася до здравето и килограмите. Канелата засилва метаболитните процеси в организма, стабилизира кръвната захар и по този начин ни кара да горим повече калории, но и да огладняваме по-бавно и по-трудно. Истинска магия. Но докато качествата на канелата като подправка, която добавяме към сладкишите или кафето са добре известни, тя има и редица други качества, за които много от нас не знаят и никога не са чували.


Използвана като козметично средство у дома, канелата има редица полезни свойства. Тя свива порите на кожата на лицето, което прави кожата да изглежда по-стегната, по-тонизирана, по-свежа и да се омазнява по-малко. Канелата прави тена по-жив и сияен. Освен върху лицето, канелата оказва много благоприятен ефект и върху косата и кожата на главата.


Освен че оказва стягащ и ободряващ ефект върху кожата на лицето, канелата, когато се приложи директно върху кожата, подхранва много добре в дълбочина с куп важни и нужни за здравата кожа витамини и минерали. Освен това при хората, които използват канела за козметични процедури, се счита, че успяват значително да забавят процесите на стареене.


И докато откриването на рецепта за домашна маска за лице е фасулска работа, то идеите, които се срещат за маска за коса, странно защо, са много по-малко. Ето защо ние сме решили тук да ви представим именно една такава, която да ви помогне да подхраните скалпа, да заздравите косата и да стимулирате нейния растеж.


Какво е необходимо за да си направим домашна маска за коса с канела?


една супена лъжица канела (на прах за да може да се омеси добре с останалите съставки на маската);


една супена лъжица мед (по-избор според вашите лични предпочитания и според това, което разполагате в този случай у дома);


една супена лъжица зехтин (нека да бъде качествен, тип екстра върджин);


една супена лъжица яйце (не слагайте цяло, защото ще се наруши съотношението - останалото оставете в чаша в хладилника за готвене)


Какво да направим когато разполагаме с всички съставки?

Смесете в малка и удобна купичка канелата с яйцето. След това разбъркайте сместа до получаването на еднородна маса като крем. След това добавете меда и отново бъркайте докато се смеси с останалите съставки. Последен добавете зехтина, след което продължете да бъркате още малко. Получената смес намажете на косата и оставете да постои така около 15 минути. След като сте постояли така, измийте косата с с хладка вода и шампоан. Запомнете - след като сте използвали продукти със сурово яйце, независимо дали за лице или за коса, не мийте маската с гореща вода, а с прохладна.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар