Маска за лице с канела

Маска за лице с канела
Знаете ли, че маските за лице с канела имат много благоприятен ефект при хора с твърде мазна кожа на лицето? Канелата заглажда кожата, прави я нежна, стяга порите и регулира омазняването. А за блясъка, който ще придобиете да не говорим - вие сами ще се уверите.


Маска за лице с канела и мед


Какво ви е необходимо за да си направите една чудесна маска за лице с канела у дома?

Нищо специално. Необходими са единствено две супени лъжици натурален пчелен мед и една супена лъжица канела на прах.


Как да приготвим тази маска?

Единственото, което е необходимо да направите е да смесите канелата и меда и да ги разбъркате добре. Самото приготвяне е истинско удоволствие заради невероятната комбинация, която ще ви омае с прелестния си аромат.


Как да поставим маската?

Предварително измийте лицето с вода и го подсушете. Трябва да сте с чиста кожа, защото иначе маската няма да може да попие добре. Следва нанасяне върху лицето. С пръсти можете да свършите идеална работа. Оставете да стои на лицето ви поне 15 минути.


Премахнете маската

След като вече сте стояли достатъчно, идва ред и на миенето. За да отстраните маската лесно използвайте първо топла вода.. След като сте изплакнали меда, вече можете да измиете лицето и със студена, което ще помогне да се стегнат порите.


Маска за лице с канела и банан


Какво ви е необходимо?

За да подготвите тази маска се нуждаете от един малък банан, половин супена лъжица канела, половин супена лъжица сок от лимон и една супена лъжица кисело мляко.


Как да приготвим маската?

Смесете киселото мляко, канелата и банана в една купа и мачкайте докато стане на каша. След това объркайте добре сместа. Лимоновият сок се добавя последен, след което бъркайте докато се получи кремообразна смес.


Как се нанася?

нанесете с пръсти върху лицето създадената от вас маска, след което оставете да подейства за около 15 минути. Важно е да поставите маската равномерно и да направите това върху чиста кожа.


Отстраняване на маската

Маската се отмива много лесно с вода, която не бива да е много топла. Нека е прохладна. Подсушете добре и нанесете овлажнител.


Резултатът?

Най-меката и нежна кожа, която можете да си представите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар