Грижи за кожата според сезона

Грижи за кожата според сезона
На където и да се завъртим, навсякъде виждаме стотици съвети за това как да се грижим за кожата на тялото и на лицето, както и от какви грижи се нуждае косата. Рядко обаче се намира повече информация по въпроса на кои грижи трябва да обърнем повече внимание според сезона. А това, няма защо да се лъжем, е от голямо значение, защото това което е полезно през лятото може като нищо да навреди през зимата.


Грижа за косата според сезона.

Повечето специалисти съветват да не миете косата си всеки ден през зимните месеци. През зимата скалпът не се поти толкова много, а от там и косата остава значително по-суха и чиста за по-дълго време. През летните месеци от друга страна, може да използвате шампоана дори и всеки ден, но като обръщате по-голямо внимание на корените на косата и измиването на скалпа. Не е нужно всеки път да търкате и сапунисвате краищата. Просто оставете водата да се изтича през тях.


Пиенето на вода.

Една от грешките които допускаме е, че много от нас през зимните месеци изобщо не се сещат да пият вода. Съвсем естествено, през лятото нужното количество е по-голямо, защото и рисковете от дехидратация са завишени. Това което често пропускаме е, че през зимните месеци също се нуждаем от поне 2 литра вода на ден (или 8 чаши). Все пак не забравяйте, че водата не е нужна единствено при изпотяване, а на целия човешки организъм за ежедневната му дейност. Изпиването на чаша вода не отнема нито време, нито средства, а е едно от нещата които придават най-много блясък на кожата.


Слънцезащитните продукти.

Само защото е зима, това не означава че трябва да забравите за слънцезащитните продукти. Ултравиолетовите лъчи са опасни за кожата през всичките сезони. За зимните месеци може да използвате продукти със слънцезащитен фактор 15, за разлика от летните месеци, през които се препоръчва да използвате най-малко фактор 30.


Овлажняване и подхранване.

Обикновено свързваме лятото със сезон, в който кожата изсъхва. Всъщност обаче, рисковете са много по-големи през зимните месеци, особено при много ниски и отрицателни температури. Ето защо през зимата трябва добре да подхранвате и хидратирате кожата като се препоръчва да използвате продукти с малко от шеа, защото се счита че то има много добър предпазващ ефект през студените и сухи зимни месеци.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар