Колко често трябва да слагаме слънцезащитен крем?

слънцезащитен крем
Много хора питат колко често трябва да се използва слънцезащитен крем. Най-точният отговор е всеки ден. Важно е също така да избирате и козметика за лице, която съдържа слънцезащитен фактор. Тук можем да дадем пример с ВВ кремовете, които предлагат известна слънцезащите. Те разбира се, не са единствените.


Често ще чуете хора да казват, че не използват всеки ден слънцезащитни продукти, защото не прекарват много време на открито или не стоят под преките слънчеви лъчи. Това обаче не бива да бъде успокояващо. Слънцезащитен продукт с подходящ фактор трябва да се нанася дори и ако отивате само до магазина или стоите под сянката на дърво или чадър.


А има ли значение по колко слънцезащитен крем слагам?


Важно е да знаете, че количеството слънцезащитен крем е от огромно значение. Важно е да нанесете от продукта обилно и така ще си осигурите добра слънцезащита. Освен това е от голямо значение да слагате от крема против слънце на всеки два часа, особено ако влизате в морето, но не само. не се доверявайте сляпо на това, че продуктът е водоустойчив. Това може и да е наистина така, но водата във всички случаи прави наложително по-честото нанасяне на слънцезащитен крем. Обърнете внимание, че ако не слагате толкова слънцезащитен крем, колкото е необходимо, то описаните защитни качества на опаковката може и да не бъдат покрити.


Четете опаковките внимателно!


Това важи както за срока на годност на съответния продукт, така и за неговите защитни свойства. Търсете продукти, които предлагат широк спектър на защита, защото те са най-ефикасни. По отношение на срока бъдете особено предпазливи. Имайте предвид също, че сроковете на годност са от значение единствено ако съхранявате слънцезащитния продукт достатъчно правилно.


За най-чувствителните хора…


Хората с най-чувствителна кожа трябва да обръщат най-голямо внимание на слънцезащитата. Ако сте имали в миналото неприятен опит дори и след кратък престой на слънце, то най-добре изберете продуктите с най-високо ниво на слънцезащита. Добре е да заложите на продукт като фактор 50 например.


Недостатъци


Слънцезащитните продукти могат да имат два основни недостатъка. Първият от тях е, че те няма как да ви защитят на 100 процента от рисковете, които слънцето носи. Вторият е, че нанесен правилно, а именно преди козметичните продукти, кремът за защита от слънце може да попречи на другите козметични средства да попият добре в кожата ви.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар